Κοσμος

Η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα του Καφέ» με tweet στα ελληνικά

Τι λέει η ανάρτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκικός καφές
© Abdullah Al Mallah/Unsplash

Τουρκία: «Ημέρα τουρκικού Καφέ» με tweet στα ελληνικά και βίντεο με την ελληνική περιγραφή

Την «Παγκόσμια Ημέρα τουρκικού Καφέ» γιορτάζει σήμερα η Τουρκία και μάλιστα με ανάρτηση στα ελληνικά

Ειδικότερα, η Διευθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας επέλεξε να κάνει tweet στα ελληνικά, ενώ και το βίντεο με το οποίο αναφέρεται πως εορτάζεται ο τουρκικός καφές, είναι στα ελληνικά. 

«Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντάς τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της που συνοδεύεται από ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών που παρουσιάζει την ιστορία του.

Στο βίντεο, ο εκφωνητής μιλώντας στα ελληνικά υποστηρίζει ότι το 1543 (ενώ στους υπότιτλους αναγράφεται 1453), ο Οζντεμίρ πασάς «έφερε τον καφέ από την Υεμένη στην Ίστανμπουλ…» κι ότι από τότε διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη ως τουρκικό ρόφημα.

Σύμφωνα με την UNESCO, ο τουρκικός καφές είναι Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Τουρκίας και η ιστορία του στην Ελλάδα ξεκίνησε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι πρώτοι που γνώρισαν τον καφέ που έφεραν μαζί τους οι Τούρκοι ήταν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ