- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Βραζιλία: Ένας ζάπλουτος, πρώην πλέι μπόϊ, για πρόεδρος
Ο Νέβες τελικά στο β΄ γύρο κατά της Ρούσεφ
Ο κ. Αέσιο Νέβες, με 34,2%, είναι αυτός που θ΄ αντιμετωπίσει την τωρινή πρόεδρο κ. Ντίλμα Ρούσεφ στο β΄ γύρο των προεδρικών προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας, αφού στο χθεσινό πρώτο γύρο άφησε τρίτη την κ. Μαρίνα Σίλβα, που πήρε 21,14%, αν και στις δημοσκοπήσεις φαινόταν ως η πιθανότερη δεύτερη. Η κεντροαριστερή κ. Ρούσεφ πήρε 41% και θεωρείται φαβορί για δεύτερη προεδρική θητεία.
Ο κ. Νέβες 54 ετών, είναι πρώην πλέι μπόι, πάρα πολύ πλούσιος και από πολιτική οικογένεια, αφού ο παππούς του είχε οριστεί πρόεδρος της χώρας μετά την πτώση της δικτατορίας (πέθανε προτού αναλάβει καθήκοντα). Έχει μπει στην πολιτική από τα 21 του, υπήρξε ομοσπονδιακός βουλευτής, επικεφαλής της Κάτω Βουλής του Κογκρέσου και πρώην κυβερνήτης της πλούσιας επαρχίας Μίνας Ζεράις , ενώ τώρα κατέβηκε ως υποψήφιος του κεντρώου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Νέβες παντρεύτηκε μόλις πέρυσι, ενόψει της υποψηφιότητάς του.
Η οικολόγος κ. Σίλβα δήλωσε ότι η απόφαση για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις 26 Οκτωβρίου θα πρέπει να ληφθεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PSB), του οποίου ήταν υποψήφια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Δείτε τις εικόνες από τις λεηλασίες
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.