- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ιταλία: Αντιδράσεις από την απόδοση υπηκοότητας στον πρόεδρο της Αργεντινής
Ο Μιλέι έχει στενούς δεσμούς με την Τζόρτζια Μελόνι
Ιταλία: Αντιδράσεις από την απόδοση υπηκοότητας στον πρόεδρο της Αργεντινής
Η κυβέρνηση της Ιταλίας χορήγησε την ιθαγένεια στον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μίλεϊ λόγω των ιταλικών οικογενειακών του ριζών, δήλωσε την Παρασκευή πηγή με γνώση του θέματος, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Ο Μιλέι βρίσκεται στη Ρώμη για να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και να συμμετάσχει στο ετήσιο φεστιβάλ του κόμματός της Αδελφοί της Ιταλίας το Σάββατο. Η πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε την ιταλική υπηκοότητα στην Αργεντίνο ηγέτη, αρνούμενη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η είδηση στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από ορισμένους πολιτικούς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τη χορήγηση ιθαγένειας στον Μίλεϊ, όταν είναι δύσκολο να την αποκτήσουν τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ιταλία.
Οι νόμοι της Ιταλίας για την ιθαγένεια βασίζονται στους δεσμούς αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι μακρινοί απόγονοι ενός Ιταλού υπηκόου μπορούν να αποκτήσουν ιταλικό διαβατήριο.
Από την άλλη πλευρά, οι απαιτήσεις για τους αλλοδαπούς που γεννήθηκαν στην Ιταλία ή μετανάστευσαν εκεί είναι πολύ πιο αυστηρές. Ομάδες υπέρ των μεταναστών έχουν προτείνει δημοψήφισμα για τη χαλάρωσή τους, αλλά ο δεξιός συνασπισμός της Μελόνι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε χαλάρωση.
Ο Riccardo Magi, νομοθέτης του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος +Europa, δήλωσε ότι η χορήγηση ιθαγένειας στον Μίλεϊ αποτελεί πράξη «απαράδεκτης διάκρισης εις βάρος τόσων πολλών νέων ανθρώπων που θα την αποκτήσουν μόνο μετά από πολλά χρόνια».
Κατά τη διάρκεια προηγούμενου ταξιδιού του στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, ο Milei δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι αισθάνεται «75% Ιταλός», καθώς τρεις από τους παππούδες του είχαν ιταλική καταγωγή, και ότι έχει «απίστευτο πάθος για την ιταλική όπερα».
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.