Κοσμος

Ο Στίβεν Κινγκ κοροϊδεύει τον Έλον Μασκ - Νέο επεισόδιο στην κόντρα τους για το Twitter

O «άρχοντας του τρόμου» επιτίθεται ξανά στον δισεκατομμυριούχο νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στίβεν Κινγκ: Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας κριτικάρει ξανά τον Έλον Μασκ για το Twitter, μετά την εξαγορά του από τον δισεκατομμυριούχο.

Δεν έχει τέλος η κόντρα του Στίβεν Κινγκ με τον Έλον Μασκ για το Twitter και τις από μέρους του δισεκατομμυριούχου στρατηγικές επιλογές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας από τους εμπορικότερους συγγραφείς λογοτεχνίας τρόμου και φαντασίας των τελευταίων δεκαετιών, με 64 μυθιστορήματα στο ενεργητικό του και πωλήσεις άνω των 350 εκατομμυρίων αντιτύπων βιβλίων παγκοσμίως, ο 75χρονος μπεστσελερίστας είναι και αφοσιωμένος χρήστης του Twitter –τουλάχιστον έως την πολυσυζητημένη εξαγορά του από τον Έλον Μασκ.

Εκφράζοντας για πολλοστή φορά τη δυσαρέσκειά του για το Twitter, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί υπό την αμφιλεγόμενη διοίκηση του Έλον Μασκ, ο Στίβεν Κινγκ αναφέρει σε νέο του τιτίβισμα:

«Κάποτε στα μαγαζιά είχαν επιγραφές που έλεγαν, “αν το σπάσεις, το αγοράζεις”. Το μότο του Έλον Μασκ μοιάζει να είναι, “το αγόρασα, τώρα θα το σπάσω”».

Όλα αυτά, ενώ δεν έχει περάσει καιρός από το προηγούμενο σχόλιο του Στίβεν Κινγκ για το «Twitter 2.0», όπως αρέσκεται να το αποκαλεί ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

«Νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο το Twitter στις μέρες πριν από τον Μασκ. Λιγότερες διαμάχες, περισσότερη διασκέδαση», έγραψε ο Στίβεν Κινγκ στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου έχει 7 εκατομμύρια ακόλουθους.

Η πρώτη απάντηση του Έλον Μασκ ήταν ένα σκέτο εικονίδιο φαντάσματος με έκπληκτη έκφραση, αλλά στη συνέχεια ο δισεκατομμυριούχος έγραψε: «Είμαι ακόμη θαυμαστής σου, για να είμαι ειλικρινής».