Κοσμος

Η απάντηση του Μπάιντεν στις αντισημιτικές δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ - «Το Ολοκαύτωμα συνέβη»

«Ο Χίτλερ ήταν δαιμονικός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
© EPA/ KHALED ELFIQI

Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον αντισημιτισμό μετά τις δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ – Η ανάρτηση στο Twitter

Με ανάρτησή του στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον αντισημιτισμό λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν δίχως να κατονομάσει τον αμερικανό ράπερ σε ανάρτηση που έκανε σημείωσε το εξής: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Το Ολοκαύτωμα συνέβη. Ο Χίτλερ ήταν μια δαιμονική φιγούρα. Και αντί να του δίνουν μια πλατφόρμα, οι πολιτικοί μας ηγέτες θα πρέπει να φωνάζουν και να απορρίπτουν τον αντισημιτισμό όπου κι αν κρύβεται. Η σιωπή είναι συνενοχή».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (01/12) η Twitter Inc ανέστειλε το λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ, μόλις δύο μήνες αφού ο λογαριασμός του ράπερ είχε αποκατασταθεί, καθώς μηνύματά του παραβίασαν τους κανόνες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση της εικόνας ενός αγκυλωτού σταυρού που μπλέκεται με ένα άστρο του Δαυίδ.

Τον Οκτώβριο, ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ, ο οποίος δηλώνει αναφανδόν υπέρ της ελευθερίας του λόγου, είχε καλωσορίσει την επιστροφή στην πλατφόρμα του ράπερ, ο οποίος είναι τώρα γνωστός ως Γε.

Στο τελευταίο μήνυμά του στο Twitter, το βράδυ της Πέμπτη, ο Μασκ έγραψε, «έκανα ό,τι μπορούσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε και πάλι τον κανόνα μας εναντίον της υποκίνησης βίας. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί», ως απάντηση στην εικόνα που αναρτήθηκε από τον ράπερ, ο οποίος είναι όλο και περισσότερο απομονωμένος μετά τα πρόσφατα αντισημιτικά σχόλιά του και την εκδήλωση του θαυμασμού του για τον Χίτλερ.

Το Twitter διέγραψε επίσης ένα μήνυμα του Ye. Ο λογαριασμός του ανεστάλη μέσα σε διάστημα μιας ώρας, αφού ο Μασκ ανταποκρίθηκε σε ένα χρήστη του Twitter που έγραψε, «Έλον κανόνισε τον Κάνιε παρακαλώ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ