Κοσμος

Ο Κάνιε Γουέστ σε βέρτιγκο: Ο Χίτλερ έκανε καλά πράγματα

Στην εκπομπή του συνομωσιολόγου Άλεξ Τζόουνς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ δηλώνει «μου αρέσει ο Χίτλερ», καταφέρεται εναντίον της «εβραϊκής μαφίας» σε τηλεοπτική εκπομπή
Ο Κάνιε Γουέστ © ΕPA/Justin Lane

Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ δηλώνει: «Μου αρέσει ο Χίτλερ», καταφέρεται εναντίον της «εβραϊκής μαφίας» σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο Κάνιε Γουέστ εξήρε επανειλημμένα τον ναζί δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ, που κατ’ αυτόν έκανε «καλά πράγματα», επιδιδόμενος για ακόμη μια φορά σε αντισημιτικό παραλήρημα χθες Πέμπτη, εμφανιζόμενος στην εκπομπή του ακροδεξιού τηλεοπτικού παρουσιαστή Άλεξ Τζόουνς.

Ο ράπερ, πρόσφατο δείπνο του οποίου με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον οπαδό της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής Νικ Φουέντες προκάλεσε σάλο, δεν άφησε πολλές αμφιβολίες για τις πολιτικές απόψεις του, σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Daily News.

«Βλέπω καλά πράγματα στον Χίτλερ. Δεν θα κάθομαι ν’ ακούω όταν μου λένε Εβραίοι ‘δεν μπορείς να λες φωναχτά πως αυτός ο άνθρωπος έκανε καλά πράγματα’. Τελείωσα μ’ αυτό. Μου αρέσει ο Χίτλερ», είπε ο κ. Γουέστ στον παρουσιαστή της εκπομπής Infowars ο οποίος έχει καταδικαστεί πολλάκις για θεωρίες συνομωσίας. 

Αναπαρήγαγε εξάλλου τη θεωρία που θέλει «τους Εβραίους» να «ελέγχουν» μέσα ενημέρωσης, τον τομέα των ειδήσεων και του πολιτισμού, ιδίως της μουσικής.

Τα «εβραϊκά ΜΜΕ», είπε, «μας έχουν κάνει να νομίζουμε πως οι ναζί και ο Χίτλερ δεν πρόσφεραν τίποτα καλό στον κόσμο». Επιδιδόμενος σε μίμηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο κ. Γουέστ είπε «πρέπει να ελέγχουμε τα βιβλία της Ιστορίας, πρέπει να ελέγχουμε τις τράπεζες, πρέπει να σκοτώνουμε κόσμο».

Ο Τζόουνς, χαμογελαστός, έκρινε σκόπιμο να προσθέσει μερικά δικά του αντισημιτικά σχόλια: αν και «οι περισσότεροι Εβραίοι είναι υπέροχοι άνθρωποι», είπε μεταξύ άλλων, «συμφωνώ πως υπάρχει εβραϊκή μαφία».

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη επειδή κάλεσε τους κ.κ. Γουέστ και Φουέντες σε δείπνο δύο ημέρες πριν από την γιορτή των Ευχαριστιών στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο. Διαβεβαίωσε πως κανένας από τους δύο δεν έκανε ρατσιστικά ή αντισημιτικά σχόλια στη συνάντησή τους. Ο μεγιστάνας δεν έχει σχολιάσει μέχρι τώρα το νέο αντισημιτικό παραλήρημα του κ. Γουέστ, που χαρακτηρίζει «φίλο» του.

Κάνιε Γουέστ: «Θαύμαζε τον Χίτλερ και μιλούσε συνεχώς για τους τους Ναζί»

Το ενδιαφέρον του Κάνιε Γουέστ για τους Ναζί και τις απόψεις τους αποκάλυψε ένας υπάλληλος του NBC, πριν λίγο καιρό.  Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλοι του NBC που είχαν βρεθεί πολλές φορές σε σχετικές συζητήσεις με τον ράπερ, ο οποίος τους έλεγε ότι διαβάζει βιβλία για τους Ναζί και τον Αδόλφο Χίτλερ, ενώ έμμεσα υποστήριζε πως συμφωνεί με κάποιες από τις απόψεις τους, χωρίς ωστόσο να το πει ποτέ ξεκάθαρα.

«Μου έλεγε ένα σωρό ιστορίες για το “πόσο καλοί είναι οι Ναζί στην προπαγάνδα”», αναφέρει ο Εβραίος σχεδιαστής Ripps, ενώ πρόσθεσε πως ο ράπερ του είχε πει κάποτε, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους που κράτησε από το 2014 έως το 2018: «Δεν σε προσβάλλει το γεγονός ότι ενδιαφέρομαι για τους ναζί και διαβάζω για αυτούς, ε;».

«Ξέρετε, αυτές οι απόψεις είναι επικίνδυνες, αηδιαστικές και πραγματικά, βίαιες», εξήγησε, ενώ τόνισε πως ίσως καταλήξει να γίνει εμμονικός με όλα αυτά, αν κρίνει κανείς από τη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα. Όπως ανέφερε αργότερα, ο Γουέστ είχε τύχει να επαινέσει και δημόσια τον Χίτλερ για «όλα τα σπουδαία -κατ’ αυτόν- επιτεύγματά του.

«Τον επαινούσε, λέγοντας πόσο καταπληκτικό ήταν που μπόρεσε να συσσωρεύσει τόση δύναμη και μιλούσε για όλα τα σπουδαία πράγματα που πέτυχε εκείνος και το Ναζιστικό κόμμα για τον γερμανικό λαό», αναφέρει ο Ripps. Μάλιστα, ανέφερε πως ο ράπερ του είχε αποκαλύψει πως σκεφτόταν να ονομάσει το προηγούμενο άλμπουμ του «Hitler», όμως άλλαξε γνώμη, αφού τον συμβούλευσαν να μην το κάνει.

Τα αντισημιτικά σχόλια του Κάνιε Γουέστ, είχαν ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του στο Twitter και στο Instagram, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία Meta στις 9 Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, ο 45χρονος ράπερ υποστήριξε αρχικά ότι δεν είναι αντισημίτης επειδή είναι και ο ίδιος Εβραίος, «όπως το αίμα του Χριστού».

Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε να αναλύει το πώς ο εβραϊκός λαός ελέγχει όλες τις εκφάνσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Ο Γουέστ κατηγόρησε μάλιστα τους «Εβραίους σιωνιστές» για τις πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με το πώς η πρώην σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν και ο πρώην φίλος της Πιτ Ντέιβιντσον κάνουν σεξ μπροστά σε ένα τζάκι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ