Κοσμος

Τσαβούσογλου: Τα νότια σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία

Νέο αφήγημα από τον Τούρκο ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσαβούσογλου: Τα νότια σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία
© EPA / STR

Ελληνοτουρκικά - Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με την Ελλάδα αλλά με την Τουρκία

Με ένα νέο αφήγημα εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, φόρουμ της Ρώμης, υποστηρίζοντας ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με την Ελλάδα αλλά με την ΤουρκίαΟ Τούρκος ΥΠΕΞ, αφού ανέφερε αρχικά πως «τις διαφορές μας με τη γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία, όμως για το ταγκό χρειάζονται δύο άνθρωποι», ανέφερε στην ομιλία του πως τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία. Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά κατά του ISIS», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσογείου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της ''ΤΔΒΚ'' (ψευδοκράτος στην Κύπρο). Εμείς κάνουμε έκκληση για τη δίκαιη και ίση μοιρασιά, όπως και οι πολίτες της ''ΤΔΒΚ'' πιστεύουν στη δίκαιη μοιρασιά», σημείωσε.

«Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δικής μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ, και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά» πρόσθεσε προκλητικά ο Τσαβούσογλου, καταλήγοντας:

«Τις διαφορές μας με τη γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το ταγκό χρειάζονται δύο άνθρωποι. Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να στηρίξουν τη δίκαιη μοιρασιά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.