Κοσμος

The Boy in the Box: Η Αστυνομία έφτασε στην ταυτότητα του αγοριού 65 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Οι έρευνες δεκαετιών και η εκταφή των οστών του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The boy in the box, το παιδί που δολοφονήθηκε πριν από 65 χρόνια
© CBS Philadelfeia

The Boy in the Box: Η ταυτότητα του δολοφονημένου παιδιού και τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας

Μετά από 65 ολόκληρα χρόνια φέρεται να εξιχνιάστηκε η υπόθεση δολοφονίας ενός μικρού αγοριού στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής. Η υπόθεση ήταν γνωστή ως «The Boy in the Box» και οι αρχές έχουν φτάσει πλέον στην αποκάλυψη του ονόματος, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να ασκήσουν ποινικές διώξεις.

Πριν από έξι και πλέον δεκαετίες, το παιδί βρέθηκε δολοφονημένο και μέσα σε κουτί σε περιοχή της Φιλαδέλφειας. Μόλις την Τετάρτη, οι αστυνομικές αρχές αποκάλυψαν το όνομα του παιδιού. Όπως αναφέρει το CBS Philadelfeia, oι εργαζόμενοι στο νεκροταφείο στο Ivy Hill δάκρυσαν την Τετάρτη όταν οι ερευνητές τους είπαν ότι η αστυνομία της Φιλαδέλφειας γνωρίζει πλέον το όνομα του «The Boy in the Box».

«Νομίζω ότι είναι υπέροχο», είπε ο γραμματέας νεκροταφείου και ταμίας στο Ivy Hill. «Μακάρι οι αστυνομικοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι που πέθαναν εδώ και καιρό να ήταν ακόμα εδώ για να το δουν ότι πλέον θα βάλουμε το όνομα του παιδιού πάνω στον τάφο του». 

Ο εργαζόμενος στο νεκροταφείο ήταν παρών το 1998 όταν τα λείψανα μεταφέρθηκαν στο Ivy Hill από το Potter's Field.  Η αστυνομία γνωρίζει πλέον το όνομα του αγοριού μετά από χρόνια ανάλυσης DNA, διασταυρωμένων με γενεαλογικές πληροφορίες.

«The Boy in the Box»: Το χρονικό της δολοφονίας του μικρού αγοριού

Το σώμα του παιδιού 4 έως 6 ετών βρέθηκε πεταμένο κατά μήκος της οδού Susquehanna. Ήταν μέσα σε ένα κουτί τον Φεβρουάριο του 1957. Το θύμα τελικά θα γίνει γνωστό ως «Το Άγνωστο Παιδί της Αμερικής». Οι ντετέκτιβ ανέσυραν τα λείψανα του αγοριού από το νεκροταφείο Ivy Hill το 2019, ανακτώντας περισσότερο DNA. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυτό το ​​DNA και πληροφορίες που ελήφθησαν από βάσεις δεδομένων γενεαλογίας για να εντοπίσουν μέλη της οικογένειας.

Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη γνωστό το όνομά του παιδιού, κάτι που αναμένεται να γίνει στις επικείμενες, επίσημες ανακοινώσεις. 

The Boy in the Box | Documentary

Με πληροφορίες από CBS Philadelfeia

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ