Κοσμος

Το κομοδίνο του Έλον Μασκ: Όπλα, αναψυκτικά, πορτρέτο του Τζορτζ Ουάσινγκτον (εικόνα)

Τι αποκαλύπτει η προβοκατόρικη ανάρτηση του νέου αφεντικού του Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
© EPA/Alexander Becher

Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφία με όπλα στο κομοδίνο του - Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της οπλοκατοχής.

Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του κομοδίνου του τη Δευτέρα, με όπλα και κουτάκια διαιτητικής κόλα.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έγραψε λακωνικά στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Το κομοδίνο μου».

Η εικόνα του Έλον Μασκ περιείχε μια σειρά από ασυνήθιστα αντικείμενα, συμπεριλαμβανόμενων δύο όπλων, τεσσάρων άδειων κουτιών με διαιτητική κόκα κόλα χωρίς καφεΐνη, και μια αναπαράσταση του πίνακα του Εμάνουελ Λόιτζε, με τον Τζορτζ Ουάσιγκτον να διασχίζει τον ποταμό Ντέλαγουερ.

Σε συμπληρωματική του ανάρτηση, πρόσθεσε μια συγγνώμη στο νήμα του tweet λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την έλλειψη σουβέρ».

Δεν είναι σαφές εάν ο Έλον Μασκ τράβηξε ο ίδιος τη φωτογραφία ή αν πρόκειται όντως για το προσωπικό του κομοδίνο.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξή του για τη Δεύτερη Τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος και το δικαίωμα των πολιτών στην οπλοφορία.

Διατύπωσε μάλιστα τη θέση του νωρίτερα αυτό το έτος, μετά τον πυροβολισμό στο δημοτικό σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε του Τέξας - τον πιο φονικό πυροβολισμό σε δημοτικό σχολείο από την περίοδο του Σάντι Χουκ.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το δικαίωμα να οπλοφορείς είναι μια σημαντική δικλείδα έναντι πιθανής τυραννίας της κυβέρνησης. Ιστορικά, η διατήρηση της εξουσίας τους πάνω στους ανθρώπους είναι ο λόγος που αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία δεν επέτρεψαν τη δημόσια ιδιοκτησία όπλων», είχε πει ο Μασκ στο CNBC.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι άνθρωποι που αγοράζουν όπλα θα πρέπει να περνούν από «αυστηρούς ελέγχους ιστορικού».

Ο Μασκ είναι επίσης γνωστός για την αγάπη του για τη διαιτητική κόκα κόλα. Σε μια συνέντευξή του το 2007, ανέφερε ότι κάποια στιγμή κατανάλωνε ημερησίως οκτώ κουτάκια του αναψυκτικού, καθώς και πολύ καφέ, σε μια απόπειρα να ανταποκριθεί στο απαιτητικό πρόγραμμά του.

Ο Μασκ είπε ότι τα γραφεία του έχουν μόνο Coca-Cola χωρίς καφεΐνη πλέον.

(Με πληροφορίες του Insider)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ