Κοσμος

Εικόνες καταστροφής από την κατολίσθηση στην Ίσκια της Ιταλίας - «Πρόκειται για τραγωδία»

Θαμμένα στις λάσπες σπίτια και οχήματα

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ιταλία: Νεκροί και καταστροφές από την κατολίσθηση στην Ίσκια – Εικόνες από την περιοχή

«Πρόκειται για μια τραγωδία», δήλωσε ο αρχηγός της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, αναφερόμενος στις πλημμύρες που προκάλεσαν θύματα και τεράστιες καταστροφές, στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας.

Στις 5 τα ξημερώματα, οι λάσπες σκέπασαν την περιοχή Κασαμίτσιολα, στο μικρό αυτό νησί κοντά στην Νάπολη. Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστο οκτώ νεκροί, αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση της Κάτω Ιταλίας αναφέρθηκε σε δώδεκα αγνοούμενους. Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας.

«Αρχίσαμε να ακούμε ένα δυνατό βουητό περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, και μετά ήρθε η κατολίσθηση που ακολουθήθηκε από μια δεύτερη γύρω τις 05:00 τα ξημερώματα. Ήταν τρομακτικό» περιέγραψε στο Ansa η κάτοικος, Λίσα Μοκιάρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματέο Πιαντεντόζι τόνισε, δε, ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους και μπορεί να βρίσκονται κάτω από τις λάσπες». Μέχρι το βράδυ, είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περίπου διακόσιοι κάτοικοι, για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές.

Η θάλασσα, στην περιοχή, παραμένει ταραγμένη, κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα την άφιξη των διασωστών.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των επιχειρήσεων διάσωσης, σε επαφή με την περιφέρεια της Καμπανίας και την Ιταλική Πολιτική Προστασία.

© EPA/ CIRO FUSCO
© EPA/ CIRO FUSCO
© EPA/ CIRO FUSCO
© EPA/ CIRO FUSCO
© EPA/ CIRO FUSCO
© EPA/ CIRO FUSCO