Ελλαδα

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από εξωσχολικούς σε ΕΠΑΛ του Ρεθύμνου

Στο φως της δημοσιότητας βίντεο από το περιστατικό - Τραυματίστηκε καθηγητής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κρήτη: Ξυλοδαρμός μαθητή σε σχολείο του Ρεθύμνου – Βίντεο από το περιστατικό

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην αυλή του ΕΠΑΛ όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκαν σε ένα μαθητή του σχολείου, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, το νέο επεισόδιο ήρθε ως επακόλουθο μικρότερης έκτασης επεισοδίου, το οποίο είχε σημειωθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα και πάλι στο ίδιο σχολείο και φαίνεται να είχε και ρατσιστικά κίνητρα.

Όλα έγιναν εντός του χώρου του σχολείου, ενώ αυτό ήταν σε λειτουργία και τα μαθήματα σε εξέλιξη.

Το θύμα δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον επτά άτομα, ενώ σύντομα το επεισόδιο έλαβε μεγάλες διαστάσεις, με περισσότερους μαθητές να περικυκλώνουν και να ξυλοκοπούν το θύμα, ενώ άλλοι απλά κατέγραφαν το συμβάν στα κινητά τους.

Ο μοναδικός που φαίνεται να αντέδρασε ήταν ένας καθηγητής, ο οποίος επιχείρησε να προστατεύσει τον μαθητή που δεχόταν την επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος ελαφρά από κάποιο αντικείμενο.

Την Παρασκευή, το 1ο ΕΠΑΛ έμεινε κλειστό και πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνέλευση του συλλόγου των διδασκόντων και της διεύθυνσης. Κλήθηκαν οι μαθητές, που συμμετείχαν στο σοβαρό επεισόδιο και οι γονείς τους.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν τα δύο τουλάχιστον σχολεία, από τα οποία προέρχονταν οι μαθητές που επίσης συμμετείχαν στην επίθεση. Τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ όσο και στο περιφερειακό λύκειο, του Περάματος εν προκειμένω, στο οποίο φοιτούν οι 4 «εξωσχολικοί» μαθητές, ελήφθησαν άμεσα αποφάσεις.

Αποβλήθηκαν 3 μαθητές για δύο μήνες από το 1ο ΕΠΑΛ και 4 μαθητές από το ΓΕΛ Περάματος, σύμφωνα με το goodnet.gr.