- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Ακροδεξιός θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Έχει καταδικαστεί για ακτιβισμό κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ
Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Μπεν-Γκβιρ θα αναλάβει υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας
Το συντηρητικό κόμμα Λικούντ του ισραηλινού εντολοδόχου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπέγραψε την πρώτη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Δύναμη του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ανακοίνωσε σήμερα το Λικούντ.
Η συμφωνία, η οποία πάντως δεν αρκεί για να σχηματισθεί μια πλήρης και οριστική νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ, δίνει στον Μπεν-Γκβιρ το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και μία έδρα στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.
«Κάναμε απόψε ένα μεγάλο βήμα προς μια πλήρη συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού, προς το σχηματισμό μιας πλήρως δεξιάς κυβέρνησης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπεν-Γκβιρ.
Το Λικούντ του Νετανιάχου και τα θρησκευτικά και ακροδεξιά κόμματα που είναι σύμμαχοί του, κέρδισαν ξεκάθαρη νίκη στις ισραηλινές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, βάζοντας τέλος σε σχεδόν τέσσερα χρόνια πολιτικής αστάθειας. Οι προσπάθειές του να σχηματίσει γρήγορα μια κυβέρνηση αντιμετωπίζουν, ωστόσο, εμπόδια καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους ενδεχόμενους εταίρους σ’ ένα συνασπισμό καθυστερούν.
Η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί φαίνεται ότι θα είναι η πιο δεξιά που είχε ποτέ το Ισραήλ, κάτι που θα αναγκάσει τον Νετανιάχου να ισορροπεί διπλωματικά ανάμεσα στο συνασπισμό του και τους δυτικούς συμμάχους του.
Το 2007 ο Μπεν-Γκβιρ είχε καταδικαστεί για υποκίνηση ρατσισμού εναντίον των Αράβων και για υποστήριξη της τρομοκρατίας, καθώς και για ακτιβισμό κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Ο ίδιος λέει πως δεν υποστηρίζει πλέον την εκδίωξη όλων των Παλαιστινίων, αλλά μόνο αυτών τους οποίους θεωρεί προδότες ή τρομοκράτες.
Έποικος που ζει στη Δυτική Όχθη, την οποία το Ισραήλ κατέχει από τον πόλεμο του 1967, ο Μπεν-Γκβιρ αντιτίθεται στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους. Υποστηρίζει επίσης ότι οι Εβραίοι πρέπει να προσεύχονται σ’ έναν ιερό τόπο της Ιερουσαλήμ που αποτελεί εστία συγκρούσεων, καθώς ήταν η τοποθεσία αρχαίων εβραϊκών ναών, αλλά σήμερα βρίσκεται εκεί το τζαμί αλ-Άκσα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.