Κοσμος

«Ασεβής» τουρίστρια ανέβηκε στην Πυραμίδα των Μάγια στο Μεξικό και προκάλεσε οργή (βίντεο)

Ανάμεικτες αντιδράσεις από τους χρήστες των social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστρια στην πυραμίδα των Μάγια στο Μεξικό
© Tik Tok

Μεξικό - Ανάβαση στην Πυραμίδα των Μάγια: Η οργή κατά τουρίστριας και ο λόγος απαγόρευσης της αναρρίχησης

Την οργή κατοίκων και τουριστών στο Μεξικό προκάλεσε η απόφαση μιας τουρίστριας να σκαρφαλώσει στην Πυραμίδα των Μάγια στην Τσίτσεν Ίτζα. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Tik Tok τη δείχνουν να φτάνει σχεδόν στην κορυφή της πυραμίδας όταν το πλήθος την αποδοκιμάζει, ενώ ένας από τους υπεύθυνους ασφαλείας την καλεί να κατέβει άμεσα.

Μάλιστα, το βίντεο έδειχνε την τουρίστρια να χορεύει στην κορυφή της πυραμίδας, καθώς οι άνθρωποι της σφυρίζουν και της φωνάζουν να κατέβει. Μάλιστα, όταν έφτασε ξανά στο έδαφος, το πλήθος της πέταξε νερό και μπουκάλια, με την ίδια να μην φαίνεται να κατανοεί την «ασέβεια που διέπραξε». 

@angelalopeze

this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people 🇲🇽 #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral

♬ original sound - ang

Το El Castillo, γνωστό και ως πυραμίδα Kukulcan, έχει ύψος 30 μέτρα και έχει 365 σκαλοπάτια που συμβολίζουν τον αριθμό των ημερών σε ένα χρόνο. Χτισμένο από τον προκολομβιανό πολιτισμό των Μάγια κάπου μεταξύ 8ου και 12ου αιώνα μ.Χ., η αρχαία κατασκευή θεωρείται ως μια από τις πιο αξιόλογες στον κόσμο. Το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 4,2 εκατομμύρια φορές, με τον κόσμο να έχει ανάμεικτες αντιδράσεις για τη συμπεριφορά της τουρίστριας.

Κάποιοι από τους χρήστες στο διαδίκτυο σχολίασαν ότι δεν βρίσκουν κάτι το μεμπτό στην κίνηση της τουρίστριας, αφού παλαιότερα η ανάβαση στην πυραμίδα ήταν κάτι που επιτρεπόταν. «Πήγα το 2005 και μπόρεσα να το ανέβω. Ήταν πολύ απότομο και τρομακτικό. Είχαν ασθενοφόρα που κάθονταν στο κάτω μέρος γιατί θα έπεφτε κόσμος», είπε κάποιος από τους χρήστες και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που το έκανα, αλλά μια φορά μου ήταν αρκετή».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο θάνατος ενός ηλικιωμένου τουρίστα, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος στις 5 Ιανουαρίου 2006, ήταν η αιτία που η ανάβαση στην πυραμίδα απαγορεύτηκε. Στη συνέχεια, δύο χρόνια αργότερα, το 2008, το Ινστιτούτο Ιστορίας και Ανθρωπολογίας του Μεξικού απαγόρευσε στους τουρίστες να σκαρφαλώσουν στην τοποθεσία, επικαλούμενοι λόγους διατήρησης. 

Το 2021 μια γυναίκα επισκέπτης του χώρου οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου μετά την αναρρίχηση στην πυραμίδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ