Η Ουκρανία ανακάλυψε 4 «τόπους βασανιστηρίων» στη Χερσώνα
Ρωσικά εγκλήματα πολέμου και ωμότητες καταγγέλλει το Κίεβο
Ουκρανία: Βρέθηκαν τέσσερις «τόποι βασανιστηρίων» στη Χερσώνα μετά την ανακατάληψη της πόλης - Το Κίεβο καταγγέλλει ρωσικά εγκλήματα πολέμου.
Η ουκρανική γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τέσσερις «τόπους βασανιστηρίων», που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρώσους στη Χερσώνα, στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής αυτής της πόλης της νότιας Ουκρανίας και μέχρι την ανακατάληψή της από τα στρατεύματα του Κιέβου στις 11 Νοεμβρίου.
«Στη Χερσώνα, οι εισαγγελείς εξακολουθούν να εξακριβώνουν τα εγκλήματα της Ρωσίας: τόποι βασανιστηρίων έχουν εξακριβωθεί σε τέσσερα κτίρια», ανέφερε η ουκρανική εισαγγελία στο Telegram.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι Ουκρανοί ερευνητές μετέβησαν σε «τέσσερα κτίρια, κυρίως προσωρινά κέντρα κράτησης πριν από τον πόλεμο, όπου κατά τη διάρκεια της κατοχής της πόλης, οι κατοχικές αρχές κρατούσαν παράνομα ανθρώπους και τους βασάνιζαν βάναυσα».
«Κομμάτια κλομπ από καουτσούκ, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι κατοχικές αρχές για να κάνουν ηλεκτροσόκ στους αμάχους, λάμπα πυρακτώσεως και σφαίρες (…) κατασχέθηκαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή, δέκα ημέρες μετά την ανακατάληψη της Χερσώνας από τον ουκρανικό στρατό.
«Οι εργασίες που αποσκοπούν να εξακριβώσουν τους τόπους όπου βρίσκονται αίθουσες βασανιστηρίων και παράνομης κράτησης ανθρώπων θα συνεχιστούν», δήλωσε η ουκρανική γενική εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι θέλει επίσης να «ταυτοποιήσει όλα τα θύματα».
Αφότου απελευθερώθηκε η Χερσώνα στις 11 Νοεμβρίου, το Κίεβο κατήγγειλε επανειλημμένα ρωσικά «εγκλήματα πολέμου και ωμότητες» στην περιοχή της Χερσώνας.
Η Μόσχα δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής σε αυτές τις κατηγορίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.