Κοσμος

Η Ιβάνκα Τραμπ «τελείωσε με την πολιτική» - Κρατά αποστάσεις από την υποψηφιότητα του πατέρα της

Οικογενειακούς λόγους επικαλείται η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιβάνκα Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ, για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα του 2024.
Την αποχώρησή της από την ενεργή πολιτική ανακοίνωσε η Ιβάνκα Τραμπ EPA/Cristobal Herrera - Ulashkevich

Η Ιβάνκα Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ, για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα του 2024.

Η Ιβάνκα Τραμπ αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και να μην συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια του πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ, να ανακαταλάβει τον Λευκό Οίκο το 2024.

Σύμφωνα με την ίδια, επέλεξε «να δώσει προτεραιότητα στα μικρά παιδιά μου και στην ιδιωτική ζωή που δημιουργούμε ως οικογένεια».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων του 2024, το βράδυ της Τρίτης στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, Μελάνια, και του γιου του Έρικ ήταν παρόντες. Ακόμη και ο σύζυγος της Ιβάνκα, Τζάρεντ Κούσνερ ήταν παρών. Αλλά η ίδια η Ιβάνκα απείχε.

Donald Trump announces 2024 presidential run

Σε δήλωσή της, η Ιβάνκα Τραμπ είπε: «Αγαπώ πολύ τον πατέρα μου. Αυτή τη φορά επιλέγω να δώσω προτεραιότητα στα μικρά μου παιδιά και στην ιδιωτική ζωή που δημιουργούμε ως οικογένεια. Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική».

Και πρόσθεσε: «Ενώ πάντα θα αγαπώ και θα υποστηρίζω τον πατέρα μου, στο εξής θα το κάνω εκτός της πολιτικής αρένας. Είμαι ευγνώμων που είχα την τιμή να υπηρετήσω τον αμερικανικό λαό και θα είμαι πάντα υπερήφανη για πολλά από τα επιτεύγματα της κυβέρνησής μας».

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Κούσνερ έπαιξαν βασικούς ρόλους στην κυβέρνηση του Τραμπ και έγιναν αλεξικέραυνο για πολλές από τις υπερβολές της, εν μέρει λόγω της προηγούμενης ζωής τους ως βασικοί πυλώνες της ελίτ κοινωνικής σκηνής του Μανχάταν, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό Δημοκρατική.

Από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε από τον Τζο Μπάιντεν το 2020, η Ιβάνκα Τραμπ και η οικογένειά της μετακόμισαν σε μια ακριβή έπαυλη στη Φλόριντα.

Η Ιβάνκα Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ, για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα του 2024.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το βράδυ της Τρίτης στο Μαρ-α-Λάγκο EPA/Martin Divisek

Πρόσφατα κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου, της ειδικής επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά την εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το 2021, κατά την οποία εξτρεμιστές υποστηρικτές του Τραμπ προσπάθησαν να ανατρέψουν την εκλογική του ήττα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-codl27eccmwp)

Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν με τον πατέρα της στον Λευκό Οίκο εκείνη την ημέρα και είναι μία από τους περισσότερους από 800 μάρτυρες τους οποίους έχει εξετάσει η επιτροπή. Ο γερουσιαστής Μπένι Τόμπσον, πρόεδρος της επιτροπής, περιέγραψε τη μαρτυρία της ως όχι «ομιλητική», αλλά χρήσιμη.

(Με πληροφορίες του Guardian και της New York Post)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ