Κοσμος

Η Amazon εγκαινιάζει εικονική κλινική - Ποια φάρμακα και υπηρεσίες υγείας θα παρέχει

Η Amazon Clinic θα αντιμετωπίζει από ακμή και αλλεργίες, έως στυτική δυσλειτουργία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amazon: Ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανεμπορίου διαδικτυακός εγκαινίασε online «κλινική» - Οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές για κοινές παθήσεις.
Επεκτείνεται στην υγειονομική περίθαλψη η Amazon © Amazon

Amazon: Ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανεμπορίου εγκαινίασε online «κλινική» - Οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές για μια μεγάλη γκάμα παθήσεων.

Η Amazon εγκαινίασε σήμερα Τρίτη την Amazon Clinic, μια εικονική πλατφόρμα για κοινές παθήσεις υγείας όπως οι αλλεργίες, η ακμή και το άσθμα.

Με την κίνηση αυτή, επεκτείνεται περισσότερο η παρουσία του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.

Η Amazon, η οποία διαχειρίζεται ήδη το Amazon Pharmacy, δήλωσε ότι η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει σε 32 πολιτείες και έρχεται μόνο μήνες αφότου συμφώνησε να αγοράσει τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical  για 3,49 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Amazon Clinic είναι μια υπηρεσίας εικονικής υπηρεσίας υγείας που βασίζεται στα μηνύματα η οποία συνδέει τους πελάτες με οικονομικές εναλλακτικές υπηρεσιών την ώρα που τις χρειάζονται, για πάνω από 20 κοινά προβλήματα όπως οι αλλεργίες, η ακμή και η απώλεια μαλλιών», όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία. 

Λοιπές παθήσεις οι οποίες θα αντιμετωπίζονται με τη χρήση εικονικής φροντίδας, περιλαμβάνουν επίσης: γεννητικό έλεγχο, επιχείλιες πληγές, επιπεφυκίτιδα, πιτυρίδα, έκζεμα, στυτική δυσλειτουργία, τριχόπτωση, ημικρανίες, εποχιακές αλλεργίες, ιγμορίτιδα, διακοπή καπνίσματος, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Όπως σημειώνεται από την εταιρία, «με την πάροδο του χρόνου, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προσφέρουμε υποστήριξη στο Amazon Clinic για άλλες καταστάσεις».

Επισημαίνεται ότι το κόστος των παροχών συμβουλευτικής θα διαφοροποιείται ανάλογα με τον πάροχο και θα προβλέπει και συνέχεια της επικοινωνίας με τον αρμόδιο γιατρό για δύο εβδομάδες μετά την πρώτη. 

Ο κολοσσιαίος διαδικτυακός λιανοπωλητής πραγματοποίησε για πρώτη φορά πιλοτικές επισκέψεις εικονικής φροντίδας για το προσωπικό του στο Σιάτλ το 2019, προτού προσφέρει υπηρεσίες σε άλλους εργοδότες με το εμπορικό σήμα Amazon Care, το οποίο τώρα σχεδιάζει να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία περιμένει επίσης να κλείσει τη συμφωνία 3,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την One Medical, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει την εικονική της παρουσία στον τομέα της υγείας και να προσθέσει ιατρεία για πρώτη φορά.

(Με πληροφορίες του Reuters)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ