Κοσμος

Στην Αθήνα μεταφέρεται η Ελληνίδα τραυματίας από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Η επικοινωνία του υπουργού Υγείας με την οικογένειά της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Στην Ελλάδα μεταφέρεται η τραυματίας – Τι είπε ο πατέρας της

Επιστρέφει η Ελληνίδα που βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματισμένης γυναίκας και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού.

Ο πατέρας της, μιλώντας στο Mega, επιβεβαίωσε ότι θα μεταφερθεί στην Ελλάδα μετά την παρέμβαση Πλεύρη.

«[…] Βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο και θα χειρουργηθεί. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί μου το Προξενείο και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και κανονίζουμε τη επιστροφή της στην Ελλάδα. Θα αναλάβουν όλα τα έξοδα νοσηλείας της. Ευχαριστώ το Προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου» είπε ο πατέρας της γυναίκας.

Νωρίτερα, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, γνωστό ως PKK, διέψευσε οποιαδήποτε ανάμιξή του στη βομβιστική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη στοιχίζοντας τη ζωή σε έξι ανθρώπους, για την οποία οι τουρκικές αρχές του επέρριψαν την ευθύνη.