Κοσμος

Τζόνι Ίργουιν, ο παρουσιαστής του BBC πάσχει από καρκίνο - «Έχω λίγους μήνες ζωής»

«Τα αγόρια μου θα μεγαλώσουν χωρίς τον μπαμπά τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο παρουσιαστής Τζόνι Ίργουιν
Ο παρουσιαστής Τζόνι Ίργουιν © Instagram

Τζόνι Ίργουιν: Η εξομολόγηση του παρουσιαστή του BBC για τον καρκίνο σε τελικό στάδιο και η σκέψη στα παιδιά του

Ο Τζόνι Ίργουιν δίνει τα τελευταία δύο χρόνια μάχη με τον καρκίνο, την οποία προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πριν από λίγες ημέρες, ο παρουσιαστής του BBC φωτογραφήθηκε για γνωστό περιοδικό μαζί με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά και αποκάλυψε ότι «έχω λίγους μήνες ζωής». 

Ο 48χρονος παρουσιαστής του «Escape To The Country», πατέρας τριών παιδιών, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα που εξαπλώθηκε στον εγκέφαλό του. Πλέον βρίσκεται σε τελικό στάδιο και οι γιατροί του δίνουν λίγους ακόμη μήνες ζωής. «Δεν ξέρω πόσος καιρός μου έχει μείνει, αλλά προσπαθώ να παραμένω θετικός και η στάση μου είναι ότι ζω με τον καρκίνο και δεν πεθαίνω από αυτόν. Θέλω να δημιουργήσω αναμνήσεις και να απαθανατίσω αυτές τις στιγμές με την οικογένειά μου γιατί η πραγματικότητα είναι ότι τα αγόρια μου θα μεγαλώσουν χωρίς να γνωρίζουν τον μπαμπά τους και αυτό μου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε στο Hello. 

Ο Τζόνι Ίργουιν ξεκίνησε την τηλεοπτική του καριέρα το 2004, όταν επιλέχθηκε από εκατοντάδες υποψηφίους για να παρουσιάσει μαζί με την Jasmine Harman το «A Place in the Sun» του Channel 4. Το 2010 κέρδισε ακόμη περισσότερους θαυμαστές όταν ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής «Escape to the Country» στο BBC1.

Ο Τζόνι Ίργουιν βρισκόταν στην Ιταλία τον Αύγουστο του 2020, στα γυρίσματα της ταινίας A Place in the Sun, όταν πήρε το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: η όρασή του έγινε θολή ενώ οδηγούσε.  «Μέσα σε μια εβδομάδα που επέστρεψα από τα γυρίσματα, μου έδωσαν έξι μήνες ζωής», θυμάται. «Έπρεπε να πάω σπίτι και να πω στη γυναίκα μου, η οποία πρόσεχε τα μωρά μας σχεδόν μόνη της. Αυτό ήταν καταστροφικό. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να της ζητήσω συγγνώμη. Ένιωθα τόσο υπεύθυνος». 

Τα αντικαρκινικά φάρμακα και η χημειοθεραπεία έχουν βοηθήσει στην παράταση της πρόγνωσης του παρουσιαστή του BBC, ενώ συνέχισε να εργάζεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθ' όλη τη διάρκεια, μόνο μια πολύ μικρή ομάδα φίλων και οικογένειας γνώριζε για τη διάγνωσή του, αλλά τώρα θέλει να μιλήσει για την ασθένειά του. «Έφτασa στο σημείο τώρα να νιώθω ότι κουβαλάω ένα βρώμικο μυστικό. Ελπίζω ότι αποτινάσσοντας αυτό το βάρος και μιλώντας στο HELLO!, θα μπορούσα να εμπνεύσω ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο την κάθε μέρα· να τους βοηθήσω να δουν ότι μπορούν να ζήσουν μια θετική ζωή, παρόλο που πεθαίνουν». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ