Κοσμος

Η καθόλου «βασιλική» φωτό του Κάρολου για τα πρώτα του γενέθλια ως μονάρχη

Με ποιον τίτλο συνδέεται η πόζα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος
Βασιλιάς Κάρολος

Βασιλιάς Κάρολος: Τα πρώτα γενέθλια στον θρόνο - Οι εκδηλώσεις εορτασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα πρώτα του γενέθλια χωρίς τη μητέρα του και τα πρώτα του γενέθλια ως βασιλιάς θα γιορτάσει σήμερα ο Κάρολος. Ο βασιλιάς Κάρολος γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1948 στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Hello, τα γενέθλια του θα τα περάσει ήσυχα και ιδιωτικά με τη σύζυγό του Καμίλα. Η μπάντα του Ιππικού Βασιλικού Οίκου θα ερμηνεύσει το «Happy Birthday» κατά τη διάρκεια της τελετής αλλαγής φρουράς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν κανονιοβολισμοί σε όλη την πρωτεύουσα και θα ακολουθήσει χαιρετισμός από 41 όπλα του πυροβολικού «the King's Troop Royal Horse Artillery» στο Γκριν Παρκ του Λονδίνου, ενώ αμέσως μετά η «Μπάντα της Σκωτσέζικης Φρουράς» θα παίξει το Happy Birthday στο πάρκο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένειά του ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν στον βασιλιά για τα γενέθλιά του με μία φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter γράφοντας: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά!».

Την ίδια ώρα, το Παλάτι επέλεξε να συνοδεύσει τις ευχές προς τον βασιλιά Κάρολο με τη δημοσίευση μίας φωτογραφίας που δεν μοιάζει «καθόλου» βασιλική. Σε αυτή, ο βασιλιάς Κάρολος ποζάρει στον κορμό ενός τεράστιου δέντρου, κρατώντας ένα μπαστούνι. Για πολλούς, η επιλογή από το Παλάτι, ξάφνιασε. 

Βασιλιά Κάρολος - Γιατί το παλάτι επέλεξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία - Τι είναι ο Δασοφύλακας

Με αφορμή τα γενέθλιά του, ο Βασιλιάς Κάρολος πήρε τον τίτλο του «The Ranger of Great Windsor Park» - «Δασοφύλακας του Μεγάλου Πάρκου του Ουίνδσορ».

Ο τίτλος του «Δασοφύλακα» ανατρέχει σε πάνω από τέσσερις αιώνες πίσω και τον είχε και ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Φίλιππος, από το 1952, όταν η σύζυγός του Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ανέλαβε επισήμως τον νέο του ρόλο ως Ranger και έδωσαν στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του Καρόλου δίπλα σε μια βελανιδιά.

Ο τίτλος του «Δασοφύλακα του Μεγάλου Πάρκου του Ουίνδσορ» - μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων - περιλαμβάνει και την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία, προστασία και συντήρηση του Great Windsor Park, του βασιλικού πάρκου στα σύνορα του Μπέρκσαϊρ και του Σάρεϊ.

Gun salute marks King Charles's first birthday as monarch

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ