Κοσμος

Βρετανία: Η «ανήθικη συμπεριφορά» έφερε την πρώτη παραίτηση στην κυβέρνηση Σούνακ

Τι καταλογίζεται στον Γκέιβιν Ουίλιαμσον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκέιβιν Ουίλιαμσον
Γκέιβιν Ουίλιαμσον © EPA/ ANDY RAIN

Βρετανία: Τριγμοί στην κυβέρνηση Σούνακ - Παραιτήθηκε ο Γκέιβιν Ουίλιαμσον έπειτα από καταγγελίες για bullying

Ο Γκέιβιν Ουίλιαμσον παραιτήθηκε από υπουργός της κυβέρνησης Σούνακ έπειτα από καταγγελίες για εκφοβισμό.

Στην επιστολή παραίτησής του που δημοσίευσε στο Twitter, ο Ουίλιαμσον είπε ότι «διαψεύδει τον χαρακτηρισμό αυτών των ισχυρισμών», αλλά ότι «έγιναν αντιπερισπασμός για το καλό έργο που κάνει αυτή η κυβέρνηση για τον βρετανικό λαό».

Επιπλέον ανέφερε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση με «πραγματική θλίψη», αλλά πρόσφερε στον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ την «πλήρη και ολοκληρωτική υποστήριξή του».

Οι καταγγελίες εναντίον του Γκέιβιν Ουίλιαμσον εμφανίστηκαν για πρώτη φορά όταν οι The Sunday Times δημοσίευσαν μια σειρά από υβριστικά μηνύματα που έστειλε τον περασμένο μήνα στη συνάδελφό του στους Τόρις και τότε επικεφαλής, Γουέντι Μόρτον.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας έχει επίσης υποβάλει καταγγελία εναντίον του, ενώ και η πρώην αναπληρωτής του, Αν Μίλτον, ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε συμπεριφερθεί με «απειλητικό» και «εκφοβιστικό» τρόπο προς τους βουλευτές.

Ο - πρώην πλέον – υπουργός ανέφερε ότι δεν θα πάρει αποζημίωση απόλυσης, που παραδοσιακά δίνεται στους υπουργούς όταν αποδεσμεύονται από τα καθήκοντά τους.

Από την πλευρά του ο Σούνακ είπε ότι αποδέχτηκε την παραίτηση «με μεγάλη λύπη» και ευχαρίστησε τον Γκέιβιν Ουίλιαμσον για την «προσωπική του υποστήριξη και πίστη».

Πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ