- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Αμερικανοί στις κάλπες: Το «κύμα» δεν βάφτηκε κόκκινο στις ενδιάμεσες εκλογές
Θολό το τοπίο στη Γερουσία
ΗΠΑ - Ενδιάμεσες εκλογές: Νίκες και για τους δύο - Το «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικανών δεν ήρθε
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί σημείωσαν σημαντικές νίκες σε ισορροπημένες πολιτείες, το λεγόμενο όμως «κόκκινο κύμα» που περίμεναν οι Ρεπουμπλικάνοι στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ δεν έχει έρθει ακόμα.
Σύμφωνα με στατιστικές προβολές του ινστιτούτου Edison Research και του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, οι Δημοκρατικοί διατήρησαν μια κρίσιμη θέση στη Γερουσία στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου η σημερινή Μάγκι Χασάν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Ντον Μπόλντουτ, ενώ από την άλλη οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν τις έδρες τους στη Γερουσία στο Οχάιο και τη Βόρεια Καρολίνα.
Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος νυν γερουσιαστής Τιμ Σκοτ κερδίζει την Δημοκρατική διεκδικήτρια της έδρας Κριστλ Μάθιους στη Νότια Καρολίνα.
Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζος Σαπίρο φέρεται να έχει νικήσει τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, μία «ανάσα» στο κυβερνών κόμμα των Δημοκρατικών.
Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να αναδεικνύει κυβερνήτες στη Μασαχουσέτη και το Μέριλαντ, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν τη Φλόριντα και το Τέξας. Οι Δημοκρατικοί υστέρησαν σημαντικά στο Τέξας και τη Φλόριντα όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν επίσης τον κυβερνήτη στο Αρκάνσας, όπου η πρώην γραμματέας Τύπου του κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη κυβερνήτης σε αυτήν την πολιτεία. Και στη Τζόρτζια ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ επικρατεί της Δημοκρατικής υποψήφιας Στέισι Έιμπραμς, σε μια πολιτεία παραδοσιακά ισορροπημένη, όπου η μάχη για τη θέση στη Γερουσία παραμένει ανοικτή και δεν αποκλείεται να κριθεί σε επαναληπτική ψηφοφορία.
Την ίδια ώρα, ο Δημοκρατικός Πίτερ Γουέλτς κερδίζει τον Ρεπουμπλικάνο Τζέραλντ Μαλόι στο Βερμόντ και θα καταλάβει την έδρα του Δημοκρατικού Πάτρικ Λίχι, ο οποίος αποσύρεται στα 82 του χρόνια.
Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι γενικά επικρατέστεροι για την πλειοψηφία στη Βουλή των ΗΠΑ στις ενδιάμεσες εκλογές, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει δυσκολίες στο υπόλοιπο της θητείας του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.
Ανοιχτή φαίνεται ακόμη η μάχη για τον έλεγχο της Γερουσίας. Τα αποτελέσματα έρχονται με αργό ρυθμό και είναι πιθανόν η κατάσταση να μην έχει ξεκαθαρίσει πριν την Πέμπτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.