- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Άμστερνταμ: Ακτιβιστές εμπόδισαν ιδιωτικά τζετ να απογειωθούν (βίντεο)
Η καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στις ρόδες των αεροπλάνων
Καθιστική διαμαρτυρία από ακτιβιστές στο Άμστερνταμ για τα ιδιωτικά τζετ - Η έφοδος στο αεροδρόμιο Σίπχολ
Το δικό τους μήνυμα στο Άμστερνταμ για την κλιματική αλλαγή έστειλαν ακτιβιστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Σίπχολ το Σάββατο (5/11).
Περισσότεροι από 100 ακτιβιστές, φορώντας λευκές στολές, μπήκαν με ποδήλατα στον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης, προκειμένου να εμποδίσουν την απογείωση ιδιωτικών τζετ.
Τη διαμαρτυρία οργάνωσαν η Greenpeace και η Extinction Rebellion. Πρόσφατη έκθεση για την κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έδειξε ότι στο Άμστερνταμ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πτήσεις με λίαρ τζετ κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού και των διαδοχικών lockdown. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, κάθε χρόνο οι ιδιωτικές πτήσεις με αεροπλάνα στην Ολλανδία παράγουν εκπομπές αερίων ίσες με αυτές που αντιστοιχούν σε 40.000 αυτοκίνητα.
Αυξάνονται οι πτήσεις των πλουσίων από και προς την Ολλανδία με ιδιωτικά τζετ
«Το αεροδρόμιο θα έπρεπε να μειώνει τις πτήσεις του, όμως αντ' αυτού χτίζει νέο τερματικό σταθμό. Η πλούσια ελίτ χρησιμοποιεί πιο πολλά ιδιωτικά τζετ από ποτέ, κάτι που αποτελεί τον πιο ρυπογόνο τρόπο μετακίνησης» ανέφερε εκπρόσωπος της Greenpeace στο Άμστερνταμ.
Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για κλασική τακτική της βιομηχανίας αεροπλοΐας που δεν φαίνεται να βλέπει πως βάζει σε κίνδυνο τους ανθρώπους με το να επιδεινώνει την κλιματική κρίση. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θέλουμε λιγότερες πτήσεις, περισσότερα τρένα, και απαγόρευση των μη απαραίτητων πτήσεων μικρών αποστάσεων και ιδιωτικών τζετ».
Με πληροφορίες από Telegraph | Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.