- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η Τουρκία απαγόρευσε στον Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο στη χώρα
Κρατήθηκε για έξι ώρες στη Σμύρνη
Τουρκία: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Απόστολο Τζιτζικώστα
Κρατούμενος σε ένα γραφείο στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές έμεινε επί έξι ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr, ο περιφερειάρχης έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης σήμερα το πρωί με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την τουρκική πόλη, για να προεδρεύσει στη 13η Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση (ARLEM), οι εργασίες της οποίας θα ξεκινούσαν τη Δευτέρα και θα ολοκληρώνονταν την Τρίτη, ωστόσο βρέθηκε κρατούμενος χωρίς καμία αιτιολόγηση, με τη μόνη απάντηση των Τούρκων να είναι «υπάρχει απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα».
Το θέμα έφτασε σε κορυφαίο διπλωτικό επίπεδο, τόσο στην ελληνική πρεσβεία όσο και στην ΕΕ, ωστόσο οι Τούρκοι επέμειναν στην απόφασή τους να μη δώσουν άδεια εισόδου στον περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα ο κ. Τζιτζικώστας να μην μπορεί να εισέλθει στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επόμενες ώρες ο περιφερειάρχης θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.
Στην ARLEM συμμετέχουν 80 μέλη και 2 παρατηρητές από την ΕΕ και τις μεσογειακές χώρες εταίρους της. Τα μέλη της εκπροσωπούν περιφέρειες και τοπικές οντότητες και κατέχουν θητεία σε περιφερειακή ή τοπική αρχή.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την υπόθεση
Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών στην οποία αναφέρει:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.
Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.