Κοσμος

Πώς σχολίασε η Ολένα Ζελένσκα το tweet του Μασκ με το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

«Ελπίζω να ήταν ένα τυχαίο λάθος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολένα Ζελένσκα
Ολένα Ζελένσκα © EPA/ RONALD WITTEK

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας μίλησε για τον πόλεμο στη χώρα της και το ειρηνευτικό σχέδιο του Έλον Μασκ

Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή της μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον Έλον Μασκ, ο οποίος έχει αναφερθεί αρκετές φορές στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας χαρακτήρισε «τυχαίο λάθος» το tweet του Έλον Μασκ, με το οποίο παρουσίαζε το ειρηνευτικό του σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου. Τόνισε επίσης πως ο λαός της «θαυμάζει» τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου για τη στήριξη που προσφέρει στη χώρα της.

Πρόσφατα ο Έλον Μασκ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ουκρανών, όταν με ανάρτησή του στο Twitter, πρότεινε μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας που περιελάμβανε την επίσημη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, καθώς και τη διεξαγωγή εκλογών, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, στις τέσσερις περιφέρειες – την προσάρτηση των οποίων είχε ανακοινώσει ο Πούτιν.

Λίγες ώρες μετά ο Μασκ διέψευσε ότι είχε συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν πριν παρουσιάσει το εν λόγω σχέδιο.

Η Ολένα Ζελένσκα, σε δηλώσεις της στον Guardian, είπε ότι η Ουκρανία ευγνωμονεί τον Μασκ για την παροχή του συστήματος δορυφορικού Διαδικτύου Starlink. «Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για το Starlink γιατί εξακολουθεί να λειτουργεί και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε, κάνοντας τις προσπάθειές μας πιο “έξυπνες”», σημείωσε.

«Φυσικά, ξέρετε, ότι ο Μασκ στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη κιόλας μέρα και γι’ αυτό οι Ουκρανοί πραγματικά τον θαυμάζουν. Οπότε ήταν τρομερά ευαίσθητο για εμάς να διαβάσουμε το tweet. Ας είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και ο πιο έξυπνος άνθρωπος δεν μπορεί να λέει τα πιο έξυπνα πράγματα 24 ώρες την ημέρα. Υπάρχουν λάθη. Και ελπίζουμε ότι ήταν τυχαίο λάθος», ανέφερε σε ομιλία της στο Web Summit στη Λισαβόνα η Ολένα Ζελένσκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε απαντήσει στην ανάρτηση του Μασκ με δική του δημοσκόπηση, στην οποία ρωτούσε «ποιον Έλον Μασκ» προτιμούσαν οι αναγνώστες: αυτόν που στήριξε την Ουκρανία ή αυτόν που στήριξε τη Ρωσία.

Πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ