Κοσμος

Ο Μασκ φέρεται να συνεννοήθηκε με τον Πούτιν πριν κάνει το επίμαχο tweet για το ειρηνευτικό του σχέδιο Ουκρανία

Διαψεύδει ο ίδιος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ίλον Μασκ μίλησε με τον Πούτιν πριν τουιτάρει το «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία
O Έλον Μάσκ © ΕPA Pool

Ο Μασκ μίλησε με τον Πούτιν πριν τουιτάρει το «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία

Απευθείας συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως είχε ο Έλον Μάσκ πριν δημοσιεύσει το «ειρηνευτικό σχέδιο»  του στο Twitter που ξεσήκωσε αντιδράσεις από την ουκρανική πλευρά.  Συγκεκριμένα, σε ένα email που στάλθηκε στους συνδρομητές του Eurasia Group, ο Ίαν Μπρέμερ ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ του είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν «έτοιμος να διαπραγματευτεί» εάν η Κριμαία παραμείνει στα χέρια της Ρωσίας, σύμφωνα με το Vice.

Ο Πούτιν φέρεται επίσης να επέμεινε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να αποδεχθεί μόνιμη ουδετερότητα και να αναγνωρίσει την προσάρτηση των περιοχών Λουχάνσκ, Ντόνετσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια από τη Ρωσία.

Παράλληλα, ο Μπρέμερ αποκάλυψε ότι ο Πούτιν είπε στον Μασκ ότι αυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν «όπως και να γίνει», συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων εάν η Ουκρανία εισβάλει στην Κριμαία. Ο Μπρέμερ ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ του είπε ότι «έπρεπε να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα».

Μετά την φερόμενη συνομιλία με τον Πούτιν, ο Μασκ δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter με τις προτάσεις του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έπειτα από ερώτηση που του τέθηκε αν είναι αλήθεια ότι είχε συνομιλία με τον Πούτιν είπε: «Οχι, δεν είναι. Έχω μιλήσει με τον Πούτιν μόνο μία φορά και αυτό έγινε πριν από περίπου 18 μήνες. Το θέμα ήταν το διάστημα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.