Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ειρηνευτικό σχέδιο του Έλον Μασκ και οι απαντήσεις που πήρε

Οι αναρτήσεις Ουκρανών αξιωματούχων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA/ CLEMENS BILAN

Ο Έλον Μασκ παρουσίασε στο Twitter το σχέδιο του για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η απάντηση του Κιέβου.

Ο Έλον Μασκ «κατέθεσε» το ειρηνευτικό του σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ζητώντας από τα εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter να ψηφίσουν σε μια μικρή δημοσκόπηση.

Το σχέδιο αποτελείται από τέσσερα σημεία αλλά χωρά στους 280 χαρακτήρες ενός tweet.
Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ στην ανάρτησή του, στην οποία καλεί τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν αν συμφωνούν ή όχι, γράφει: «Ουκρανία-Ρωσία ειρήνη:

Επανάληψη των δημοψηφισμάτων των προσαρτημένων περιοχών, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Η Ρωσία φεύγει, αν αυτό θέλει ο λαός. Η Κριμαία επίσημα μέρος της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 (μέχρι το λάθος του Χρουστσόφ).

Εξασφαλισμένη η παροχή νερού στην Κριμαία. Η Ουκρανία παραμένει ουδέτερη».

Συνεχίζοντας, ο Μασκ γράφει ότι «αυτό θα είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα στο τέλος, το μόνο ερώτημα είναι πόσοι θα πεθάνουν ως τότε» και επίσης λέει ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πιθανό, αν και όχι πολύ πιθανό, αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης είναι ο πυρηνικός πόλεμος».

Ο Άντριι Μέλνικ πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία απάντησε μέσω Twitter: «Άντε @@@@ είναι η διπλωματική μου απάντηση Έλον Μασκ».

Από την πλευρά του ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας - σε πιο ήπιο τόνο - έγραψε, απαντώντας στην ανάρτηση του Μασκ, καλώντας, με τη σειρά του, τους χρήστες της πλατφόρμας να ψηφίσουν: «Έλον Μασκ, υπάρχει ένα καλύτερο ειρηνευτικό σχέδιο: Η Ουκρανία απελευθερώνει τα εδάφη της, συμπεριλαμβανομένης της προσαρτημένης Κριμαίας.

Η Ρωσία υφίσταται αποστρατιωτικοποίηση και υποχρεωτική αποπυρηνικοποίηση, ώστε να μην μπορεί πλέον να απειλήσει άλλους. Οι εγκληματίες πολέμου περνούν από διεθνές δικαστήριο. Να ψηφίσουμε;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ