Κοσμος

Η Adidas βάζει τέλος «αμέσως» στη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ

Αντιδράσεις για τα σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Adidas «έκοψε» τον Κάνιε Γουέστ
Ο Κάνιε Γουέστ © ΕPA/POOL

Η Adidas σταμάτησε τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ αφού ο τελευταίος έκανε σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματάει «αμέσως» τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, γνωστό πλέον με το όνομα Γε, έπειτα από σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανός ράπερ.

«Έπειτα από εμπεριστατωμένη εξέταση, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος αμέσως στη σύμπραξη με τον Ye», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος. «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή λόγου μίσους», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι ο Kanye West βρίσκεται στο επίκεντρο αντιδράσεων μεταξύ των πολιτικών ηγετών της Καλιφόρνιας, των παραγόντων της βιομηχανίας του θεάματος και των μελών της εβραϊκής κοινότητας, μετά από διάφορα αντισημιτικά περιστατικά στο Λος Άντζελες, τα οποία σημειώθηκαν αφού ο καλλιτέχνης έκανε μισαλλόδοξα σχόλια για τους Εβραίους.

Ο ράπερ διαδίδει εδώ και εβδομάδες θεωρίες συνωμοσίας περί αντισημιτισμού σε συνεντεύξεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προκάλεσε περαιτέρω κατακραυγή επειδή φόρεσε ένα μπλουζάκι "white lives matter" κατά τη διάρκεια της επίδειξης πασαρέλας του στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Τη Δευτέρα, αρκετοί πολιτικοί -μεταξύ των οποίων η βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας και ο Σκοτ Γουάινερ, πολιτειακός γερουσιαστής και αντιπρόεδρος της εβραϊκής κοινοβουλευτικής ομάδας της Καλιφόρνια- καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Ye και κάλεσαν τη μάρκα αθλητικών ειδών να διακόψει τους δεσμούς μαζί του, όπως και τελικά έγινε σήμερα.

Αναφέρθηκαν σε ένα περιστατικό το Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο διαδηλωτές σε μια αερογέφυρα αυτοκινητόδρομου φωτογραφήθηκαν να χαιρετούν ναζιστικά με πανό που αναφέρονταν σε αντισημιτικά σχόλια του Κάνιε Γουέστ.

Επιπλέον, η αστυνομία του Λος Άντζελες ερευνά μια πρόσφατη διανομή σε όλη την πόλη φυλλαδίων που διέδιδαν αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Ye έχει ιστορικό στο να φλερτάρει με αντιπαραθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία το 2020 και των ισχυρισμών του ότι η δουλεία ήταν μια «επιλογή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY