Κοσμος

Ο κατεστραμμένος αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 - Οι πρώτες εικόνες μετά τις εκρήξεις (βίντεο)

Η Δύση δείχνει τη Ρωσία για το σαμποτάζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρήγμα στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1
Ρήγμα στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 @luvyall22/Twitter

Οι ζημιές στον Nord Stream 1 μετά τις εκρήξεις - Οι πρώτες υποθαλάσσιες φωτογραφίες από τον αγωγό φυσικού αερίου μετά το σαμποτάζ

Εικόνες από το κατεστραμμένο τμήμα του αγωγού Nord Stream 1 δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Σουηδία. Οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές στον υποθαλάσσιο αγωγό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή φυσικού αερίου στη Βαλτική.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εκρήξεις στον Nord Stream 1 οφείλονται σε σαμποτάζ. Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

«Εδώ σημειώθηκαν οι εκρήξεις που κλιμάκωσαν τη γεωπολιτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης» αναφέρει το δημοσίευμα στη σουηδική εφημερίδα «Expressen».

Και προστίθεται: «Στον βυθό, 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας, η Expressen βιντεοσκόπησε τους τρυπημένους αγωγούς φυσικού αερίου του Nord Stream 1. Η υποβρύχια κάμερά μας καταγράφει μεγάλες ρωγμές στον πυθμένα πριν φτάσει στον χαλύβδινο σωλήνα από σκυρόδεμα που διαλύθηκε κατά το σαμποτάζ»

«Τουλάχιστον 50 μέτρα του αγωγού φυσικού αερίου φαίνεται να λείπουν μετά την έκρηξη, η οποία είχε μέγεθος 2,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ» επισημαίνεται ακόμη.

Μέσω του Nord Stream 1 η Ρωσία μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Δύσης στο Κίεβο, η Ρωσία δεν σταματά να εκβιάζει ενεργειακά την Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ