Κοσμος

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την επίθεση με drone καμικάζι στο Κίεβο

Τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση από ρωσικά drone καμικάζι στο Κίεβο
Επίθεση από ρωσικά drone καμικάζι στο Κίεβο © EPA

Νέα επίθεση με drone καμικάζι στο Κίεβο - Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες - Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας

Έναν νεκρό και τρεις τραυματίες άφησε πίσω του η ρωσική επίθεση με drone καμικάζι στο Κίεβο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Guardian", ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο γνωστοποίησε τον απολογισμό της νέας επίθεσης των Ρώσων στην πόλη του.

Συγκεκριμένα, ο Κλίτσκο σημείωσε πως «το πτώμα μία γυναίκας, ανασύρθηκε από τα χαλάσματα ενός σπιτιού στο προάστειο Shevchenkiv, στο Κίεβο, όπου σημειώθηκε έκρηξη έπειτα από επίθεση ρωσικών drone. Ενα ακόμη άτομο βρίσκεται κάτω από τα ερείπια. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωση συνεχίζονται. Τρία άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο».

Εκρήξεις το πρωί της Δευτέρας στο Κίεβο

Με τον ήχο εκρήξεων ξημέρωσε στο Κίεβο σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, σε νέα επίθεση των ρωσικών δυνάμεων με drone καμικάζι.

Η Kyiv Post επικαλούμενη τον Αντρέι Γέρμακ, τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου Ζελένσκι αποκάλυψε πως η πρωτεύουσα χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι. Πλάνα που δημοσιεύθηκαν στο Twitter δείχνουν Ουκρανούς πολίτες να σπεύδουν στα καταφύγια για να προστατευτούν.

«Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων με drone ξέσπασε φωτιά σε μη κατοικημένο κτίριο στην περιοχή Σεβτσενκίβ του Κιέβου. Δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι στο σημείο. Αρκετές πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές. Ασθενοφόρα με τραυματιοφορείς είναι στο σημείο. Αποσαφηνίζουμε τις πληροφορίες για τα θύματα», ανέφερε ο Κλίτσκο.

Ο Oυκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ δήλωσε πως επλήγη επίσης μια ενεργειακή εγκατάσταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ