- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιταλικός Τύπος: Ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «υπερφίαλη και αναιδή» τη Μελόνι
Νέα ένταση έχει προκύψει στο εσωτερικό της ιταλικής συντηρητικής συμμαχίας, με αφορμή φωτογραφία που δημοσίευσε ο ιταλικός Τύπος.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη φωτογραφία από την χθεσινή συνεδρίαση της Γερουσίας την οποία δημοσιεύει σήμερα, μεταξύ των άλλων, και η εφημερίδα Corriere della Sera, σε σημειώσεις σε χαρτί που βρισκόταν πάνω στο έδρανο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το χαρτί αυτό τοποθετήθηκε πάνω στο έδρανο μετά την άρνηση της Μελόνι να δεχθεί το αίτημα του «μίστερ τιβί» για υπουργοποίηση της στενής του συνεργάτιδας, της Λίτσια Ροντζούλι. Στο ίδιο σημείωμα, αναφέρεται: «Η Τζόρτζια δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί αλλαγές, δεν γίνεται να συμφωνήσεις μαζί της».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου τoυ ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, αν θέλει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η νικήτρια των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, Τζόρτζια Μελόνι τόνισε: «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν είμαι εκβιάσιμη».
Όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, η ένταση οφείλεται στις επαφές για την σύσταση της νέας κυβέρνησης και σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλίδα πολιτικός απέρριψε πολλές προτάσεις του Μπερλουσκόνι, με αντικείμενο τα μέλη του κόμματός του προς υπουργοποίηση.
Eξ'αρχής άλλωστε φημολογείται επίσης ότι δεν έβλεπε και τόσο θετικά τηνΜελόνι, η οποία ήταν υπουργός νεολαίας στην τρίτη κυβέρνησή του, ενόψει ανάδειξής της στην πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, τέλος, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να δοθεί στην Τζόρτζια Μελόνι από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και αν όλα προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, η ορκωμοσία της νέας κυβερνητικής ομάδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 23 ή στις 24 του μηνός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Πώς φτάσαμε έως την επίθεση στο Ιράν;
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν την πιο άγρια επίθεση στην ιστορία
«Μετά τον θάνατο του Χαμενεΐ η Ισλαμική Δημοκρατία θα βρεθεί "στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας"» δηλώνει
Καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.