Κοσμος

Ισόβια σε Βρετανό που σκότωσε τη 19χρονη σύντροφό του με 90 μαχαιριές

Τον εξόργισε η απόφασή της να φύγει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στραγγάλισε και δολοφόνησε τη μνηστή του με 90 μαχαιριές 23χρονος Βρετανός - Η 19χρονη κοπέλα είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στο σπίτι της στον Καναδά.
O 23χρονος Τζακ Σεπλ δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία της μνηστής του © Ashley Wadsworth/Facebook

Στραγγάλισε και δολοφόνησε τη μνηστή του με 90 μαχαιριές 23χρονος Βρετανός - Η 19χρονη κοπέλα είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στο σπίτι της στον Καναδά.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας άνδρας που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 19χρονη φίλη του, σε μια «βίαιη και άνανδρη επίθεση», αφού εξοργίστηκε με την απόφασή της να επιστρέψει στο σπίτι της στον Καναδά.

Ο ηλικίας 23 ετών Τζακ Σεπλ, σκότωσε την Άσλεϊ Γουέντσγουορθ στο διαμέρισμα που οι δυο τους μοιράζονταν στο Κέλμσφορντ του Έσεξ την 1η Φεβρουαρίου.

Ο δικαστής Μάρεϊ είπε στο σώμα ενόρκων του Κέλμσφορντ ότι ο Σεπλ «προκάλεσε άδικα περίπου 90 τραύματα στο σώμα της».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε διαδικτυακά, όταν η Γουέντσγουορθ ήταν 12 ετών και ο Σεπλ περίπου 15 και είχαν σχέση εξ αποστάσεως, προσθέτοντας ότι ο δράστης είχε σχέσεις και με άλλες γυναίκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο δικαστής είπε ότι το θύμα ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με εξάμηνη τουριστική βίζα ενώ βρισκόταν σε κενό ακαδημαϊκός έτος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021.

Ο Μάρεϊ πρόσθεσε ότι όταν συνέβη η δολοφονία, η Γουέντσγουορθ επρόκειτο να επιστρέψει σύντομα στον Καναδά και ο Σεπλ αντιμετώπισε «επικείμενη απώλεια ελέγχου πάνω της». Είπε ότι μια εβδομάδα πριν από το θάνατό της, η άτυχη 19χρονη είχε «δείξει στη μητέρα της ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και ήθελε να επιστρέψει στον Καναδά».

Στραγγάλισε και δολοφόνησε τη μνηστή του με 90 μαχαιριές 23χρονος Βρετανός - Η 19χρονη κοπέλα είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στο σπίτι της στον Καναδά.
Η Άσλεϊ Γουέντσγουορθ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο με εξάμηνη τουριστική βίζα © Ashley Wadsworth/Facebook

Ο Μάρεϊ καταδίκασε τον Σέπλ σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη φυλάκιση 23 ετών και έξι μηνών, την οποία πρέπει να εκτίσει για να μπορέσει να εξεταστεί οποιοδήποτε αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους.

Ο δικαστής είπε στον κατηγορούμενο: «Είσαι επικίνδυνο άτομο», προσθέτοντας ότι η επίθεση ήταν «βίαιη και δειλή».

Ο Σεπλ παραδέχτηκε τον φόνο της κοπέλας του σε προηγούμενη ακρόαση και δεν έδειξε καμία αντίδραση καθώς καταδικάστηκε τη Δευτέρα. Η αστυνομία που άσκησε τη δίωξη είπε ότι ο Σεπλ είχε δολοφονήσει τη Γουέντσγουερθ αφού «εξοργίστηκε με την απόφασή της να επιστρέψει πρόωρα στη χώρα καταγωγής της, τον Καναδά».

Σύμφωνα με κατάθεση, ο Σεπλ «στραγγάλισε και μαχαίρωσε επανειλημμένα την Άσλεϊ και την άφησε στο κρεβάτι που μοιράζονταν, ενώ εκείνος έκανε τις καθημερινές του δουλειές».

Όταν η αστυνομία εξανάγκασε την είσοδο στην ιδιοκτησία, βρήκε τον Σεπλ να μιλά μέσω FaceTime στην αδελφή του, «καθώς της έδειχνε το σώμα».

Ο δικηγόρος είπε ότι νωρίτερα την ημέρα που πέθανε η κοπέλα, ένας γείτονας άκουσε μια γυναικεία κραυγή. Ο γείτονας είπε ότι η Γουέντσγουερθ ήρθε κοντά της και της είπε ότι ο Σεπλ «την είχε χτυπήσει και πέταξε το γατάκι στον τοίχο».

Ο δικαστής είπε ότι η Γουέντσγουερθ ήταν «υστερική» και είπε ότι ο Σεπλ επρόκειτο να τη σκοτώσει. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη από τη 19χρονη και ήταν «ήρεμος» όταν του μίλησε ο γείτονας, ο οποίος στη συνέχεια «πήγε για ιατρικό ραντεβού και έφυγε στις 9.30 π.μ.».

Η αστυνομία εξανάγκασε την είσοδό της στο σπίτι στις 4.13 μ.μ., αφού φίλοι εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια της 19χρονης.

Το δικαστήριο άκουσε τον Σεπλ να λέει στην αστυνομία: «Με έπιασε ψύχωση, λυπάμαι», προσθέτοντας: «Την στραγγάλισα και τη μαχαίρωσα».

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο δράστης «είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του στο κινητό του, καλυμμένο με το αίμα της και ζητώντας συγγνώμη για ό,τι είχε κάνει - το άψυχο σώμα της Άσλεϊ ήταν ορατό στο βίντεο».

Το θύμα, με καταγωγή από το Βέρνον της Βρετανικής Κολούμπια, περιγράφηκε από την οικογένειά της ως μια «ευγενική» και «όμορφη» γυναίκα. Ανέφεραν ότι ήταν πιστή της εκκλησίας των Μορμόνων και είχε γίνει δεκτή σε πανεπιστήμιο του Καναδά.

«Το πάθος και η αγάπη της Άσλεϊ για τον Τζακ θα της στοίχιζαν τελικά τη ζωή της», είπε η μητέρα του θύματος. «Προσπάθησε να τον βελτιώσει και μάλιστα επιχείρησε να τον μυήσει στη θρησκεία».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ