Κοσμος

Είναι ο Donald Dean Studey ο μεγαλύτερος γυναικοκτόνος; Η κόρη του λέει ότι σκότωσε 70 γυναίκες

Έρευνα από τις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Donald Dean Studey
Έρευνα για τη δράση του Donald Dean Studey στην Αϊόβα © NY Post

Αϊόβα: Οι καταγγελίες της κόρης του Ντόναλντ Ντιν Στάντεϊ - Οι δολοφονίες 70 γυναικών και ο ρόλος των παιδιών του στην εξαφάνιση των πτωμάτων

Μία μεγάλη έρευνα έχει ξεκινήσει στην Αϊόβα μετά την κατάθεση - καταγγελία της Lucy Studey στην οποία υποστηρίζει ότι ο πατέρας της Donald Dean Studey σκότωσε και έθαψε τα πτώματα 70 γυναικών. Η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του φερόμενου ως serial killer και αν επιβεβαιωθεί θα έχουμε να κάνουμε με τον μεγαλύτερο γυναικοκτόνο των ΗΠΑ, αν όχι και της ιστορίας. 

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι γνωρίζει πού είναι θαμμένα τα πτώματα των γυναικών, καθώς ο πατέρας της φέρεται να είχε «στρατολογήσει» τόσο εκείνη, όσο και τον αδελφό της, για το θάψιμό τους κοντά σε ένα πηγάδι ιδιοκτησίας τους. 

«Ξέρω πού είναι θαμμένα τα πτώματα», είπε η Lucy Studey στο Newsweek. «Απλώς μας έλεγε ότι έπρεπε να πάμε στο πηγάδι και ήξερα τι σήμαινε αυτό», πρόσθεσε στις αποκαλύψεις της και συμπλήρωσε: «Κάθε φορά που πήγαινα στο πηγάδι ή στους λόφους, δεν πίστευα ότι κατέβαινα. Νόμιζα ότι θα με σκότωνε γιατί δεν θα κρατούσα το στόμα μου κλειστό».

Ο σερίφης της κομητείας Fremont Kevin Aitrope είπε στο Des Moines Register δύο ειδικά σκυλιά μύρισαν γύρω από την τοποθεσία και αντέδρασαν με τρόπο που θα μπορούσε να υποδηλώνει την ύπαρξη σωμάτων σε αποσύνθεση στην περιοχή. «Έχει μια κολασμένη ιστορία, αλλά δεν έχουμε καμία απόδειξη για οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να έχουμε περισσότερες αποδείξεις». Αξιωματικοί της Αστυνομίας άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση του Donald Dean Studey το 2021, αλλά χρειάστηκε να εντοπίσουν το πηγάδι και να πάρουν την έγκριση από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του ακινήτου και τις γειτονικές ιδιοκτησίες για να πραγματοποιήσουν έρευνες. 

Σύμφωνα με το Newsweek, ο Donald Studey είναι ύποπτος από τις αρχές επιβολής του νόμου καθώς φέρεται να παρέσυρε γυναίκες, οι οποίες ήταν ως επί το πλείστον εργαζόμενες του σεξ από την κοντινή Ομάχα της Νεμπράσκα και τις μετέφερε στη γεωργική του έκταση πέντε στρεμμάτων πριν τις σκοτώσει. Η Studey είπε στο μέσο ότι ο τακτικά μεθυσμένος πατέρας της συνήθως έσπαγε ή κλωτσούσε τα κεφάλια των θυμάτων του.  Είπε επίσης ότι φρόντισε τα παιδιά του να γνωρίζουν τι έκανε, αν και είναι άγνωστο εάν τα άλλα αδέρφια της έχουν μιλήσει με τις αρχές. Ο αδερφός της φέρεται να αυτοκτόνησε στα 39 της.

Η Studey ισχυρίζεται ότι το είπε σε δασκάλους και ιερείς, καθώς και στις αρχές επιβολής του νόμου σε όλη την Αϊόβα και τη Νεμπράσκα, αλλά «κανείς δεν θα με άκουγε». Ο Donald Studey είχε ποινικό ιστορικό για ναρκωτικά και όπλα, ενώ είχε φυλακιστεί για μικροκλοπές και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Serial killer investigation in Fremont County Iowa

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ