- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δήλωση - σοκ του Έντι Ράμα: «Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τον Ιταλό ΥΠΕΞ»
Η παραδοχή του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση από τον Έντι Ράμα - Μίλησε για λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τη συνεργασία Αλβανίας - Ιταλικού ΥΠΕΞ και μυστικών υπηρεσιών.
Μια αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Μπέργκαμο, υποστήριξε ότι ίδιος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο συμφώνησαν για λαθραία μεταφορά εμβολίων της Pfizer κατά του κορωνοϊού στην Αλβανία με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Ράμα φέρεται να είπε, ενώ ο Ντι Μάιο παρακολουθούσε: «Σήμερα λέω κάτι που κανείς δεν ξέρει. Είμαι Αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο είναι ναπολιτάνος Αλβανός, κάναμε λαθρεμπόριο μαζί. Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;»
Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν το ψάρι έξω από το νερό (…). Ρώτησα τον Λουίτζι, μπορείς να μας δώσεις δόσεις τουλάχιστον για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες; Η Pfizer είχε ένα ιμπεριαλιστικό, καπιταλιστικό συμβόλαιο με τις κυβερνήσεις: σου δίνω τα εμβόλια αλλά δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν άλλο. Κάτι που κάθε άλλο παρά χριστιανικό είναι»
«Ο Λουίτζι είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει διότι είναι πολύ σοβαρό πράγμα. Αλλά μετά το κάναμε μέσω μιας επιχείρησης με τις μυστικές μας υπηρεσίες: Ένα απίστευτο πράγμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που πέρασαν λαθραία αγαθά για να σώσουν ανθρώπους», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό: «Δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τα εμβόλια, έπρεπε να τα χορηγήσουμε. Οι δικηγόροι της Pfizer απείλησαν τότε να κάνουν μήνυση και ήθελαν να μάθουν πώς τους τα πήραμε, αλλά είπαμε, απλώς, από μια φίλη χώρα. Είχαμε μάθει από τους Ναπολιτάνους πως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψεις έναν φίλο μπροστά στην αστυνομία, και έτσι δεν εγκαταλείπω ποτέ έναν φίλο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.