Κοσμος

Κριμαία - Έκρηξη στη γέφυρα: Ο Πούτιν κατηγορεί τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

«Πρόκειται για τρομοκρατική πράξη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «τρομοκρατική πράξη» την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «τρομοκρατική πράξη» την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας © EPA/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας πίσω από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε το βράδυ της Κυριακής τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή «τρομοκρατική».

«Οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες» δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική πράξη που στόχευε στην καταστροφή μιας πολιτικής υποδομής κρίσιμης σημασίας» ανέφερε, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Telegram.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, τον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, ο οποίος του παρουσίασε το πόρισμα της έρευνας που διενεργήθηκε για την έκρηξη και την πυρκαγιά στη γέφυρα.

Η Μόσχα δεν είχε κατηγορήσει μέχρι τώρα ευθέως το Κίεβο για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού στη γέφυρα της Κριμαίας από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

«Είναι μια τρομοκρατική ενέργεια που σχεδίασαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας. Ο στόχος ήταν να καταστραφεί μια μεγάλη πολιτική υποδομή, πολύ σημαντική για τη Ρωσία» είπε ο Μπαστρίκιν σε αυτήν τη συνάντηση με τον Πούτιν.

Η γέφυρα, που εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πούτιν το 2018, χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία -ειδικά στις περιοχές στα νότια της χώρας, όπως τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

Kerch bridge explosion: CCTV appears to show Crimea bridge blast

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ