- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο ουκρανικός στρατός κατευθύνεται στη Χερσώνα - Ανακατέλαβε 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Συνεχίζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών - Αναδιοργανώνονται τα ρωσικά στρατεύματα
Στη Χερσώνα οι Ουκρανοί κερδίζουν εδάφη - Πώς μπορούν να ανακόψουν τον ανεφοδιασμό στην Κριμαία
Η Ουκρανία ανακατέλαβε 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών στη Χερσώνα, στα νότια της χώρας, αφότου ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, στα τέλη Αυγούστου, ανέφερε σήμερα Κυριακή (09/10)εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακατέλαβαν πολύ γρήγορα τα εδάφη γύρω από το Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά, ωστόσο η αντεπίθεση στα νότια, για να διώξουν τους Ρώσους από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, αποδεικνύεται δυσκολότερη υπόθεση.
Η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του νότου, Ναταλία Χουμενιούκ, είπε ότι επιτυγχάνεται πρόοδος στο μέτωπο της Χερσώνας, όμως θα πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά για να ασφαλιστούν τα εδάφη που ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί.
«Συνεχίζεται η δουλειά (…) η εκκαθάριση και οι επιχειρήσεις σταθεροποίησης, γιατί οι οικισμοί στους οποίους μπαίνουμε περιέχουν πολλές εκπλήξεις που άφησαν οι (Ρώσοι) κατακτητές» είπε η Χουμενιούκ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.
Και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα, από την αρχή της αντεπίθεσης, έχουν απελευθερωθεί περισσότερα από 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή της Χερσώνας».
Γιατί η Χερσώνα είναι σημαντική για τους Ουκρανούς
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θεωρούν προτεραιότητα την ανακατάληψη της Χερσώνας, μιας επίπεδης, αγροτικής περιοχής, την οποία κατέλαβε η Μόσχα τις πρώτες ημέρες της εισβολής.
Οι απώλειες εδαφών στη Χερσώνα μπορεί να απειλήσουν τις γραμμές ανεφοδιασμού της χερσονήσου της Κριμαίας, νοτιότερα, την επιστροφή της οποίας στην Ουκρανία ζητάει το Κίεβο από το 2014, όταν την προσάρτησε παράνομα η Ρωσία.
Οι νίκες του ουκρανικού στρατού στη Χερσώνα έρχονται στον απόηχο της ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.