Κοσμος

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία μέχρι την τελική νίκη

«Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος θα σταματήσει μόνο αν ο Πούτιν αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνες καταστροφής στη γέφυρα της Κριμαίας μετά την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό
Εικόνες καταστροφής στη γέφυρα της Κριμαίας μετά την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό © EPA

Δέσμευση ΗΠΑ για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία στον απόηχο της επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία που κατέστρεψε την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση της χερσονήσου με τη ρωσική ενδοχώρα.

Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εφοδιάζει με όπλα στην Ουκρανία, καλώντας τον πρόεδρο της Ρωσίας να τερματίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε.

«Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο στις αναφορές σχετικά με την έκρηξη στη γέφυρα. Δεν έχω κάτι να προσθέσω σε αυτό σήμερα το πρωί» δήλωσε ο Τζον Κίρμπι εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο κ. Πούτιν άρχισε αυτόν τον πόλεμο και ο κ. Πούτιν μπορεί να τον τελειώσει σήμερα, απλά μέσω της μετακίνησης των στρατιωτικών δυνάμεων του έξω από τη χώρα».

Η ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας προκλήθηκε από παγιδευμένο φορτηγό. Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας το φορτηγό πέρασε κανονικά τον έλεγχο στην πύλη εισόδου και εξερράγη την ώρα που περνούσε διερχόμενο τρένο με καύσιμα. Το βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης δεν σταματά να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, την ώρα που η Μόσχα προειδοποίησε με αντίποινα.

Ήδη, οι Ρώσοι προχώρησαν σε βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια (στα νότια της Ουκρανίας), με τους νεκρούς να έχουν φθάσει τους 12.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ