- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαδηλωτές «χάκαραν» την κρατική τηλεόραση του Ιράν - Τα μηνύματά τους στην οθόνη
Διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων
Ιράν: Η παρέμβαση στην κρατική τηλεόραση με φωτογραφίες νεκρών γυναικών - Τα συνθήματα στην οθόνη και οι αποδοκιμασίες στον Εμπραχίμ Ραϊσί
Επίθεση από χάκερς δέχθηκε το Σάββατο (8/10) ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ιράν. Το δελτίο ειδήσεων του σταθμού διεκόπη με μία διαμαρτυρία κατά του ηγέτη της χώρας να ακούγεται και μία μάσκα να εμφανίζεται στην οθόνη.
Η ομάδα «Adalat Ali», ή «Ali's Justice» ανέλαβε την ευθύνη για το χακάρισμα. Το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου διακόπηκε περίπου στις 18:00 τοπική ώρα και στη θέση του προβλήθηκαν εικόνες που περιελάμβαναν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν με στόχο στο κεφάλι του, φωτογραφίες της νεκρής Μαχσά Αμινί και τριών άλλων γυναικών που σκοτώθηκαν σε πρόσφατες διαδηλώσεις. Κάποιες από τις λεζάντες έγραφαν: «Ενώσου και ξεσηκώσου», ενώ μια άλλη έλεγε «το αίμα των νέων μας στάζει στα πόδια σου».
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία στις 17 Σεπτεμβρίου. Καταστήματα σε πολλές πόλεις έχουν κλείσει για να υποστηρίξουν τους διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένου του παζαριού της Τεχεράνης, όπου ορισμένοι πυρπόλησαν ένα περίπτερο της αστυνομίας και έδιωξαν τις δυνάμεις ασφαλείας.
Ιράν: Φοιτήτριες αποδοκίμασαν τον πρόεδρο, φωνάζοντας «άντε χάσου Ραϊσί»
Φοιτήτριες στην Τεχεράνη φώναζαν «άντε χάσου» στον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο πανεπιστήμιό τους. Ο Ραϊσί μίλησε σε καθηγητές και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αλζάχρα της Τεχεράνης και απήγγειλε ένα ποίημα που παρομοιάζει τους «ταραξίες» με μύγες.
«Φαντάζονται ότι μπορούν να επιτύχουν τους κακούς σκοπούς τους στα πανεπιστήμια. Έχουν άγνοια ότι οι φοιτητές και οι καθηγητές μας επαγρυπνούν και δεν θα επιτρέψουν στον εχθρό να πραγματοποιήσει τους κακούς σκοπούς του», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από την ακτιβιστική ιστοσελίδα 1500tasvir δείχνει φοιτήτριες να φωνάζουν ρυθμικά «Ραϊσί, άντε χάσου» και «Μουλάδες, άντε να χαθείτε», την ώρα που ο πρόεδρος επισκέπτεται το πανεπιστήμιο. Σε άλλοι βίντεο φοιτητές λένε «Δεν θέλουμε έναν διεφθαρμένο επισκέπτη», αναφερόμενοι στον Ραϊσί. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των βίντεο.
At the same time Ebrahim Raisi visited Al-Zahra University in Tehran today, students chanted "Raisi get lost" and "Mullahs must get lost!" #مهسا_امینی #MahsaAmini #IranRevolutionpic.twitter.com/83IBjgLTk7
— 1500tasvir_en (@1500tasvir_en) October 8, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Η μάχη για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής συνεχίζεται
«Υπάρχουν όρια, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις», το μήνυμα της πρωθυπουργού
Άγνωστο τι θα κάνει μετά την παραίτησή της
Τα μηνύματα σε φίλο του ότι δεν έβρισκε ουσιαστικούς ρόλους
Η εκτίμηση για την ανάρρωσή του
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.