Κοσμος

Ο Eric Weinberg αντιμετωπίζει κατηγορίες για 18 σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς

Πρόκειται για τον παραγωγού των Californication και Scrubs

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Eric Weinberg αντιμετωπίζει κατηγορίες για 18 σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς
Eric Weinberg © YouTube

Eric Weinberg: Ο παραγωγός των Californication και Scrubs συνελήφθη και κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Eric Weinberg, τηλεοπτικός παραγωγός και συγγραφέας που εργάστηκε σε εκπομπές όπως το Scrubs και το Californication, συνελήφθη και αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες. Οι 18 κατηγορίες εναντίον του Weinberg σχετίζονται με μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών που η αστυνομία ισχυρίζεται ότι συνέβησαν μεταξύ 2014 και 2019.

Ο 61 χρονος συνελήφθη δύο φορές και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυήσεις 3,2 και 5 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. 

Την Τετάρτη, οι εισαγγελείς είπαν ότι «δεκάδες» γυναίκες είχαν εμφανιστεί από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση ​​για τη σύλληψη του Weinberg τον Ιούλιο, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις, που χρονολογούνται το 2012. Στο κατηγορητήριο, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο Weinberg ξεχώριζε γυναίκες ηλικίας 20 και 30 ετών και προσπαθούσε να τις πείσει να συμμετάσχουν σε μια φωτογράφηση και εκεί έκανε τις επιθέσεις του. 

Τον Σεπτέμβριο, περισσότερες από 20 γυναίκες μίλησαν στο Hollywood Reporter για τις υποτιθέμενες συναντήσεις τους με τον Weinberg, κατηγορώντας τον για ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς. Πολλές γυναίκες κατηγόρησαν τον Weinberg ότι ξεκίνησε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή τους κατά τη διάρκεια φωτογραφίσεων, με ορισμένες να ισχυρίζονται ότι φωτογράφιζε τις πράξεις τη στιγμή που γίνονταν.

«Ο κατηγορούμενος βασίστηκε στην καριέρα του στο Χόλιγουντ για να δελεάσει νεαρές γυναίκες για φωτογραφίσεις όπου φέρεται να τους επιτέθηκε σεξουαλικά», δήλωσε ο εισαγγελέας του LA George Gascón σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. «Η δύναμη και η επιρροή μπορεί να διαφθείρουν κάποιους για να βλάψουν άλλους, κάτι που συχνά αφήνει τραύματα μιας ζωής για όσους πέφτουν θύματα».

Ο Gascón είπε ότι το γραφείο του ζήτησε να παραμείνει ο Eric Weinberg υπό κράτηση χωρίς εγγύηση, αλλά ένας δικαστής απέρριψε το αίτημα. 

«Ελπίζουμε ότι υπάρχουν και άλλα θύματα εκεί έξω που θα εμφανιστούν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα», πρόσθεσε.

Prominent Hollywood producer Eric Weinberg charged with sexually assaulting five women

Eric Weinberg - Καταγγελίες: Η θέση του δικηγόρου του

Για «κραυγαλέα εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης», έκανε λόγο ο δικηγόρος του Weinberg μιλώνστας στην Guardian και ενέπλεξε στην υπόθεση και την πρώην γυναίκα του. Όπως είπε, Η σύζυγος του Weinberg, Hilary Bidwell, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2020, αφού φέρεται να ανακάλυψε μέσα στην τσάντα του γκολφ του Weinberg ένα χειρόγραφο ημερολόγιο με ονόματα γυναικών και τις τοποθεσίες όπου μπορούσαν να βρεθούν. 

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι όλες αυτές οι κατηγορίες είχαν ερευνηθεί ενδελεχώς στο παρελθόν και τίποτα δεν ταιριάζει με τις καταγγελίες και τις περιγραφές. 

Σημειώνετια ότι ο Weinberg συνελήφθη για πρώτη φορά το 2014, όταν μία 22χρονη ισχυρίστηκε ότι τη βίασε κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στο σπίτι του.

Σύμφωνα με έγγραφα του εισαγγελέα, ο Weinberg είπε ότι επρόκειτο για «συναινετική σεξουαλική επαφή».

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη, επικαλούμενος «ανεπαρκή στοιχεία».

Πλέον θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 25 Οκτωβρίου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ