Κοσμος

Ξανά στο σκαμνί για βιασμούς ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν - Ξεκινά η νέα δίκη στο Λος Άντζελες

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ έχει καταδικαστεί ήδη σε 23 χρόνια κάθειρξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν σε δικαστήριο του Λος Άντζελες
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν σε δικαστήριο του Λος Άντζελες © EPA/ETIENNE LAURENT

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Η νέα δίκη στο Λος Άντζελες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις - Οι ισχυρισμοί του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 140 ετών βρίσκεται ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Ο 70χρονος πρώην διάσημος παραγωγός του Χόλιγουντ έχει ήδη καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς σε δίκη στη Νέα Υόρκη το 2020. 

Σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, ξεκινά η νέα δίκη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς 5 γυναικών από το 2004 έως το 2013.

Η δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες. Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον καταδίκασε σε 23 χρόνια. Ο ίδιος επιμένει να ισχυρίζεται, μέσω του δικηγόρου του, ότι είναι αθώος και πως κάθε σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεση του θύματος.

«Όλες οι κατηγορίες κατά του κ. Γουάινσταϊν είνα κατασκευασμένες ή αποτέλεσμα συναινετικού σεξ, το οποίο οι κατήγοροι το παρουσιάζουν λανθασμένα ως σεξουαλική επίθεση» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ.

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και κίνημα #MeToo

Τα «άπλυτα» του Γουάινσταϊν βγήκαν στη φόρα το 2017 και ήταν η αρχή για να ξεσπάσει στη συνέχεια το κίνημα #MeToo. Περισσότερες από 90 γυναίκες τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική βία σε πολλαπλά περιστατικά που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970.

Εφόσον κριθεί ένοχος στο Λος Άντζελες ο Γουάινσταϊν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 140 χρόνια.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ