Κοσμος

Ξεκινά στη Νέα Υόρκη η δίκη του Κέβιν Σπέισι για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης σε 14χρονο

Ο 62χρονος ηθοποιός θα πρέπει να δώσει το παρών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέβιν Σπέισι: Την Πέμπτη η δίκη του για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στον Άντονι Ραπ
O Κέβιν Σπέισι © ΕPA Pool

Κέβιν Σπέισι: Πρώτη από τις τέσσερις δίκες #meToo στη Νέα Υόρκη - Η κατηγορία για  σεξουαλική επίθεση στον Άντονι Ραπ

Ο Κέβιν Σπέισι και ο Άντονι Ραπ πρόκειται να βρεθούν σε ομοσπονδιακή δικαστική αίθουσα την Πέμπτη, στην πρώτη από τις τέσσερις δίκες #MeToo που θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Στην πρώτη υπόθεση, ο Ραπ μηνύει τον Σπέισι και ζητά αποζημίωση 40 εκατομμύρια δολάρια για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το 1986, όταν ο Ραπ ήταν μόλις 14 ετών. Έχει ισχυριστεί ότι κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του Σπέισι στο Μανχάταν, ο ηθοποιός τον σήκωσε, του έπιασε τα οπίσθια και ξάπλωσε από πάνω του.

Ο ισχυρισμός αυτός, που διατυπώθηκε για πρώτη φορά σε άρθρο του Buzzfeed τον Οκτώβριο του 2017, ήταν ο πρώτος από τους πολλούς εναντίον του Σπέισι ο οποίος οδήγησε στην απόλυσή του από τη δημοφιλή σειρά House of Cards και σε ποινικές διώξεις στο Λονδίνο. Τον Αύγουστο, δικαστής επικύρωσε αποζημίωση 31 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος του Σπέισι και υπέρ της MRC, της παραγωγού του House of Cards.

Η δίκη στη Νέα Υόρκη, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του δικαστή Lewis A. Kaplan, θα είναι η πρώτη ευκαιρία του Σπέισι να εκθέσει την υπόθεσή του στους ενόρκους. Ο Ραπ ο οποίος είναι γνωστός για τον ρόλο του στο «Star Trek: Discovery», αναμένεται να είναι ο βασικός μάρτυρας στη δική του υπόθεση. Ο Σπέισι αναμένεται επίσης να καταθέσει, αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς. Η επιλογή των ενόρκων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη και οι εναρκτήριες αγορεύσεις είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος της εβδομάδας.\

Οι κατηγορίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι

Ο 62χρονος ηθοποιός «κατηγορήθηκε επίσημα με τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα διείσδυσης χωρίς τη συγκατάθεσή του», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Οι κατηγορίες αφορούν τρεις άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στα 30- 40 τους χρόνια, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση, την περίοδο που ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο.

Ο πρώτος καταγγέλων αναφέρει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό δύο φορές τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο. Ο δεύτερος άνδρας τον καταγγέλει κι εκείνος ότι είχε δύο δυσάρεστες συναντήσεις μαζί του. Την πρώτη φορά δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008 από τον ηθοποιό, ενώ τη δεύτερη τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς συγκατάθεση. Τέλος, ο τρίτος άνδρας τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση στο Γκλόστερσαιρ, τον Απρίλιο του 2013. Τα ονόματα των ανδρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) ενέκρινε τις κατηγορίες εναντίον του, τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να του απαγγελθούν, όσο βρισκόταν στην Αμερική. Κατηγορήθηκε επίσημα, μόνο όταν ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα.

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκλημάτων του Στέμματος της Βρετανίας, Ροζμαρί Έινσλι δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Ο Κέβιν Σπέισι έχει κατηγορηθεί πως ανάγκασε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την έρευνά της η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάστηκαν και συνολικά, υπάρχουν τέσσερις καταγγελίες που ευσταθούν».

«Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κ. Σπέισι είναι ενεργές και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη», συμπλήρωσε.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ