Κοσμος

Αλλάζει σελίδα η Bridgewater - Παραδίδει τη σκυτάλη ο ιδρυτής της Ρέι Ντάλιο

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρέι Ντάλιο
Ρέι Ντάλιο © EPA/ JOSE SENA GOULAO

Ο Ρέι Ντάλιο αποχώρησε από την ηγεσία της επιχείρησης που κατέστησε το μεγαλύτερο hedge fund στον πλανήτη.

Παρελθόν από το τιμόνι της Bridgewater Associates αποτελεί ο δισεκατομμυριούχος Ρέι Ντάλιο.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Ρέι Ντάλιο μετέφερε στις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα δικαιώματα ψήφου που είχε στο Δ.Σ. της Bridgewater και παραιτήθηκε ως ένας από τους τρεις co-Chief Investment Officers της.

«Ο Ρέι δεν έχει πλέον τον τελικό λόγο», δήλωσε ο co-Chief Investment Officer Νιρ Μπαρ Ντέα σε συνέντευξή του. «Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή».

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η αποχώρηση του Ντάλιο συνιστά «ορόσημο». Ενώ μερικοί από τους συνομηλίκους του μετέτρεψαν τις εταιρείες που είχαν ιδρύσει σε οικογενειακά γραφεία ή τις έκλεισαν, εκείνος εμφανίστηκε αποφασισμένος να δημιουργήσει κάτι που να τον ξεπερνά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρέι Ντάλιο είχε εκπονήσει από το 2010 ένα σχέδιο μετάβασης ηγεσίας στην Bridgewater.

«Αυτή ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Με το που ήμασταν έτοιμοι, προχωρήσαμε», είπε ο 73χρονος Ντάλιο, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο με έναν νέο τίτλο, ως «Ιδρυτής και μέντορας CIO». «Δεν ήθελα να αγκιστρωθώ εδώ μέχρι να πεθάνω», πρόσθεσε.

Ο Ντάλιο ξεκίνησε πάμφτωχος το 1975 στη Νέα Υόρκη, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα hedge fund, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ