Κοσμος

Μελόνι: «Ο Πούτιν απειλεί την ασφάλεια στην Ευρώπη»

Η νικήτρια στις ιταλικές εκλογές καταδικάζει την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε τον Πούτιν «απειλή» για την Ευρώπη
Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε τον Πούτιν «απειλή» για την Ευρώπη © EPA/ANGELO CARCONI

Επίθεση Τζόρτζια Μελόνι σε Πούτιν για την παράνομη προσάρτηση στη Ρωσία των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας μετά τα δημοψηφίσματα.

Η νικήτρια των ιταλικών βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, Τζόρτζια Μελόνι, με γραπτή δήλωσή της καταδίκασε τα «δημοψηφίσματα» που διοργάνωσε η Ρωσία σε ουκρανικές κατεχόμενες περιοχές και την προσάρτηση των εδαφών αυτών.

Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας τόνισε: «Η δήλωση προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας μετά τα δημοψηφίσματα φάρσα τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό βίαιη στρατιωτική κατοχή, δεν έχει καμία νομική ή πολιτική αξία».

Και πρόσθεσε: «Ο Πούτιν αποδεικνύει και πάλι ότι διαθέτει ένα νέο ιμπεριαλιστικό όραμα, σοβιετικού τύπου, το οποίο απειλεί την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η νέα αυτή παραβίαση των κανόνων συνύπαρξης των Εθνών, από μέρους της Ρωσίας, επιβεβαιώνει την ανάγκη να παραμείνουν συμπαγείς και αρραγείς οι δυτικές δημοκρατίες».

Ρωσικά εδάφη η Χερσώνα, η Ζαπορίζια, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ με υπογραφή Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (30/9) τα έγγραφα για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Κρεμλίνο που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Πρόκειται για τα εδάφη:

  • Ντονέτσκ
  • Λουχάνσκ
  • Χερσώνα
  • Ζαπορίζια.

Τα δύο τελευταία δεν βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία. Στην ομιλία του, μετά τις υπογραφές για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών, ο Πούτιν κάλεσε το Κίεβο σε νέες διαπραγματεύσεις.

Κυβερνήσεις στη Δύση και η ουκρανική κυβέρνηση χαρακτηρίζουν τα δημοψηφίσματα «ψευδή» και «παράνομα» και δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμά τους. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μάλιστα, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απείλησε τον Πούτιν με σκληρά αντίποινα.

In full: Vladimir Putin officially annexing four Ukrainian regions at Moscow ceremony

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ