Κοσμος

Πούτιν: Η Δύση υποκινεί «επαναστάσεις» σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Την Παρασκευή υπογράφει ο Ρώσος πρόεδρος την προσάρτηση των 4 περιοχών της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδήλωση κατά του Πούτιν και του πολέμου στην Ουκρανία
Διαδήλωση κατά του Πούτιν και του πολέμου στην Ουκρανία © EPA/LAURENT GILLIERON

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί τη Δύση ότι προετοιμάζει «επαναστάσεις» σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρό αίματος» σε οποιαδήποτε χώρα.

Ο Πούτιν δεν έδωσε καμία απόδειξη που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό του. Η δήλωσή του έγινε στην ομιλία του, μέσω βιντεοκλήσης, στους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), στην οποία μετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

«Ξέρουμε ότι η Δύση εκπονεί σενάρια για να υποδαυλίσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της ΚΑΚ. Όμως έχουμε ήδη αρκετές» ισχυρίστηκε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν συνδέει τον πόλεμο στην Ουκρανία με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ιδίως ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «φυσικά» το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αυτό που συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης» είπε.

Η νέα τάξη πραγμάτων που ονειρεύεται ο Πούτιν

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» είναι σε διαδικασία σχηματισμού «μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας». «Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αμείλικτα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε τι απορρέει από αυτό» συνέχισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλει μια πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις» ισχυρίστηκε ακόμη ο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.

Την Παρασκευή το show Πούτιν στο Κρεμλίνο για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία μετά τα δημοψηφίσματα - εξπρές.

«Τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Κρεμλίνο» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Και πρόσθεσε: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκφωνήσει σημαντική ομιλία στη διάρκεια της τελετής». Μετά τις υπογραφές για την προσάρτηση των εδαφών ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τους -διορισμένους από τη Μόσχα- επικεφαλής των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ