Κοσμος

Φλόριντα: Ο τυφώνας ξήλωσε πινακίδα και την έριξε δίπλα σε ρεπόρτερ (βίντεο)

Οι θυελλώδεις άνεμοι και τα ορμητικά κύματα έβγαλαν στη στεριά σκάφη και βάρκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δημοσιογράφος στη Φλόριντα έχει γυρισμένη την πλάτη για να δει τον κυκλώνα Ίαν να ξηλώνει την πινακίδα στο εμπορικό κέντρο
Η δημοσιογράφος στη Φλόριντα έχει γυρισμένη την πλάτη για να δει τον κυκλώνα Ίαν να ξηλώνει την πινακίδα στο εμπορικό κέντρο © Guardian News/YouTube

Η στιγμή που πινακίδα σε εμπορικό κέντρο στη Φλόριντα υποχωρεί και πέφτει δίπλα σε δημοσιογράφο εν μέσω του κυκλώνα Ίαν.

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίαν άφησε πίσω του νεκρούς και καταστροφές.

Εκτεταμμένες πλημμύρες σε περιοχές της πολιτείας και μεγάλες ζημιές σε σπίτια προκάλεσε μεταξύ άλλων ο κυκλώνας Ίαν, με ολόκληρες συνοικίες να παραμένουν μέσα στα νερά της βροχής.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι διασώστες στη Φλόριντα επιστράτευσαν βάρκες για να φθάσουν κοντά σε εγκλωβισμένους. Οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να ξηλωθούν στέγες από σπίτια και να εκριζωθούν δέντρα. Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τη Φλόριντα των ΗΠΑ φαίνεται η στιγμή που η μεγάλη πινακίδα εισόδου σε εμπορικό κέντρο ξηλώνεται από τη θέση της και γίνεται κομμάτια στο έδαφος λίγα δευτερόλεπτα πριν η δημοσιογράφος αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου βγει στον αέρα. Η φωτεινή πινακίδα πέφτει σε κοντινή απόσταση από τη δημοσιογράφο στην πόλη Τζάκσονβιλ.

Οι νεκροί από τον κυκλώνα Ίαν έχουν φθάσει τους 12, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος. «Ίσως είναι ο φονικότερος κυκλώνας που έχει πλήξει ποτέ τη Φλόριντα» επεσήμανε ο Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ.

Hurricane Ian: shopping centre sign collapses as reporter about to go on air

Ο κυκλώνας Ίαν στη Φλόριντα έβγαλε βάρκες και σκάφη στη στεριά

Σε άλλο βίντεο που υπάρχει στα social media με εικόνες καταστροφής από τη Φλόριντα, φαίνονται δεκάδες βάρκες και σκάφη να βρίσκονται στη στεριά, έχοντας παρασυρθεί από τα ορμητικά κύματα στη θάλασσα.

Η κατάσταση στη Φλόριντα είναι δραματική μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίαν, με τους διασώστες να συνεχίζουν να αναζητούν αγνοουμένους.

Hurricane Ian: 'Historic storm' wreaks havoc in Florida as trapped residents are rescued

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ