Κοσμος

Ακραία ρητορική από Τσαβούσογλου: «Θα πάρουμε μέτρα για τα νησιά»

Η αναφορά για Λέσβο και Σάμο - «Πυρά» κατά ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεβλούτ Τσαβούσογλου
© EPA/ SEDAT SUNA

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας - Οι εκ νέου αναφορές σε αποστρατιωτικοποίηση νησιών - Οι βολές κατά των ΗΠΑ

Την ενόχλησή της για τη διεθνή υποστήριξη στην Ελλάδα όσον αφορά τα νησιά εξέφρασε η Άγκυρα, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο της τουρκικής ρητορικής.

«Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Η μεταφορά αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά της Λέσβου και της Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», συνέχισε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε «οι αντιδράσεις μας απέναντι στις ελληνικές προκλήσεις θα είναι συνεχείς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα όσο η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά».

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ και την Κύπρο δήλωσε ότι «από την άλλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως γνωρίζετε, έχουν κάνει πρόσφατα βήματα υπέρ της Ελλάδας, σπάζοντας την πολιτική της ουδετερότητας. Στο παρελθόν ακολουθούσε μια πολιτική ισορροπίας. Επίσης, ήρε το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης της "νότιας Κύπρου" (σ.σ.Κυπριακή Δημοκρατία) για 1 χρόνο. Ως εκ τούτου, ως εγγυήτρια χώρα, θα κάνουμε τις απαραίτητες ενισχύσεις στην "ΤΔΒΚ".
Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εδραιώσουμε τα δικά μας συμφέροντα και ασφάλεια και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε πως η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ