Κοσμος

Θετικός στον κορωνοϊό ο Όλαφ Σολτς - Σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα

Μετά το ταξίδι σε χώρες του Κόλπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς
Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς © EPA / Peter Foley

Όλαφ Σολτς: Ο Καγκελάριος της Γερμανίας θετικός στον κορωνοϊό - Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και η διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων 

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς. Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε καραντίνα, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα παρουσιάζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χεμπεστράιτ, ανέφερε ότι ο Όλαφ Σολτς επέστρεψε το Σάββατο από επίσκεψη σε χώρες του Κόλπου (Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), υποβλήθηκε σε τακτικά τεστ και σήμερα (26/9) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Να σημειωθεί ότι για την ερχόμενη Τετάρτη (28/9) είχε προγραμματιστεί διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων ενόψει της εισαγωγής, την 1η Οκτωβρίου, της έκτακτης εισφοράς για το φυσικό αέριο. Για τη διάσκεψη συζητείται αν θα πρέπει να αναθεωρηθεί ή να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί, όπως ζητούν το SPD και το FDP, από επιβολή ανώτατης τιμής.

Θετικός στον κορωνοϊό και ο Πέδρο Σάντσεθ

Την Κυριακή (25/9) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ανέβαλε προσωρινά τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του, λίγες ημέρες αφότου παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα το πρωί βρέθηκα θετικός στην Covid-19», έγραψε στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στη «Γιορτή του Ρόδου» του Κόμματος Σοσιαλιστών της Καταλονίας (PSC) που θα διεξαχθεί σήμερα στην Γκάβα, κοντά στη Βαρκελώνη. «Θα συνεχίσω να εργάζομαι λαμβάνοντας τις μέγιστες προφυλάξεις», πρόσθεσε.

Ο Σάντσεθ επέστρεψε στην Ισπανία πριν από δύο ημέρες. Στη Νέα Υόρκη συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις και συναντήθηκε με πολλούς αρχηγούς κρατών, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης. Την Παρασκευή ο Ισπανός πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών του Νότου της ΕΕ στο Αλικάντε, με την ευκαιρία της συνόδου του φόρουμ Med-7.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ