Κοσμος

Φρίκη στην Ουκρανία: Βρέθηκαν παιδιά στον μαζικό τάφο στο Ιζιούμ (βίντεο με blair)

Συνεχίζεται η ανάσυρση σορών - Η Ρωσία αρνείται ότι έγιναν εγκλήματα πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί στο Ιζιούμ ανασύρουν σορούς παιδιών από ομαδικό τάφο
Ουκρανοί στο Ιζιούμ ανασύρουν σορούς παιδιών από ομαδικό τάφο © Telegraph/YouTube

Στην Ουκρανία βρέθηκαν παιδιά ανάμεσα στα θύματα στον ομαδικό τάφο στο Ιζιούμ. Βασανισμούς και εκτελέσεις αμάχων από τη Ρωσία, καταγγέλλει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο Ιζιούμ, τη μαρτυρική πόλη κοντά στο Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, οι Ουκρανοί δεν σταματούν να ανασύρουν σορούς από ομαδικούς τάφους.

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί πτώματα δεμένα πισθάγκωνα, καθώς και θάλαμοι βασανιστηρίων, όπου οι Ρώσοι βασάνισαν μέχρι θανάτου Ουκρανούς πολίτες και στρατιώτες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, κατηγόρησε τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν στοιχεία για μαζικές εκτελέσεις, όπως συνέβη με την Μπούκα, την πόλη δίπλα στο Κίεβο, η οποία είχε απελευθερωθεί από τους Ουκρανούς στην πρώτη φάση του πολέμου στην Ουκρανία.

Εικόνες φρίκης στο Ιζιούμ - Καρέ καρέ η ανάσυρση σορών από ομαδικό τάφο

Περισσότερα από 400 πτώματα έχουν εντοπιστεί σε ομαδικούς τάφους στο Ιζιούμ. Ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά.

Ένα από τα πτώματα ανήκει σε άνδρα και είχε περασμένο στον λαιμό ένα σκοινί. Σε έναν από τους ξύλινους σταυρούς υπάρχει γραμμένη η φράση «Ουκρανικός στρατός, 17 άνθρωποι», όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Ukraine: Children among bodies exhumed at mass burial site in city of Izyum

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ