Κοσμος

Πούτιν και Ερντογάν αγκαζέ στο Ουζμπεκιστάν (video)

Δείτε το στιγμιότυπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πούτιν και Ερντογάν αγκαζέ στο Ουζμπεκιστάν (video)
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/ALEXANDR DEMYANCHUK/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν περπάτησαν αγκαζέ στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (OCS, ΟΣΣ).

Μετά τις φωτογραφίες στο Ουζμπεκιστάν, Πούτιν και Ερντογάν περπάτησαν αγκαζέ στη σύνοδο, όπως αποδεικνύει βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Το στιγμιότυπο προέρχεται από την περιφερειακή σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (OCS, ΟΣΣ), που διεξάγεται στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν και όπου έχει προσκληθεί και η Τουρκία.

Για την ακρίβεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πιάσει αγκαζέ τον Βλαντίμιρ Πούτιν - πιο ενθουσιώδης - ενώ ο Ρώσος ομολογός του είναι πιο ουδέτερος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μάλιστα, χθες, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο, επαίνεσε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, και κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Μιλώντας στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που πραγματοποιείται στο Ουζμπεκιστάν ο Πούτιν είπε ότι ο Ερντογάν προτείνει συνεχώς συναντήσεις με τον Ζελέσνκι –αν και δεν έκανε παρόμοια πρόταση στη συνάντηση τους στην Σαμαρκάνδη– και ότι ο Τούρκος ηγέτης έχει «σημαντική συμβολή» στις προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης.

Τουρκία - Ρωσία: Οι δύο χώρες συμφώνησαν  για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η χώρα του και η Ρωσία συνήψαν μια συμφωνία με την οποία θα επιλύεται η διαμάχη για ένα πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στο Ακούγιου, στη νότια Τουρκία, επαναφέροντας στο έργο την τουρκική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την εκτέλεσή του, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του δικτύου NTV και άλλων μέσων ενημέρωσης.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία σχετικά με το Ακούγιου», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους έπειτα από επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.

Χθες Παρασκευή, δύο πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία IC Ictas, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του σταθμού που θα διαχειρίζεται η ρωσική Rosatom, είχε επιστρέψει στην συμφωνία.

Τον περασμένο μήνα, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας κατήγγειλε τη σύμβαση με την IC Ictas κάνοντας λόγο για «πολυάριθμες παραβιάσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ