Κοσμος

Η μητέρα πίσω από τη δολοφονία παιδιών στη Νέα Ζηλανδία; - Τα λείψανά τους βρέθηκαν σε βαλίτσα

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία έξω από το σπίτι της 42χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία δύο παιδιών
42χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία των δύο παιδιών © Youtube / Sky News Australia

Λείψανα παιδιών σε βαλίτσα στη Νέα Ζηλανδία: Η εξιχνίαση της υπόθεσης και η σύλληψη μιας 42χρονης γυναίκας - Τα μακάβρια ευρήματα

Στη σύλληψη της φερόμενης ως δολοφόνου των παιδιών, τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν σε βαλίτσα στη Νέα Ζηλανδία, προχώρησαν οι αρχές. Η 42χρονη συνελήφθη στη Νότια Κορέα και πιστεύεται ότι είναι η μητέρα των δύο παιδιών. Ήδη έχει προφυλακιστεί για τις ανθρωποκτονίες.

«Η αστυνομία συνέλαβε την ύποπτη σε ένα διαμέρισμα στο Ουλσάν (σ.σ. μια πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νότιας Κορέας) σήμερα» επεσήμανε η νοτιοκορεατική αστυνομία στην ανακοίνωσή της για την υπόθεση με τα λείψανα σε βαλίτσα στη Νέα Ζηλανδία. «Η ύποπτη κατηγορείται από τη νεοζηλανδική αστυνομία ότι δολοφόνησε τα δύο παιδιά της, ηλικίας επτά και δέκα ετών την εποχή του συμβάντος, γύρω στο 2018, στην περιοχή του Όκλαντ». Εκτιμάται ότι η γυναίκα «έφτασε στη Νότια Κορέα μετά το έγκλημα και έκτοτε κρυβόταν».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, η γυναίκα είναι πολίτης Νέας Ζηλανδίας, γεννημένη στη Νότια Κορέα.

Νέα Ζηλανδία: Πώς αποκαλύφθηκαν τα λείψανα στη βαλίτσα

Τα λείψανα των παιδιών εντοπίστηκαν στη βαλίτσα τον Αύγουστο, όταν μια οικογένεια αγόρασε σε πλειστηριασμό διάφορα αντικείμενα από αποθήκη στο Όκλαντ, ανάμεσά τους και τις βαλίτσες. 

Σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχος της Νέας Ζηλανδίας είχε πει ότι μια νεκροψία έδειξε ότι τα παιδιά ήταν σε ηλικία δημοτικού σχολείου – μεταξύ πέντε και 10 ετών. «Τα πτώματα ήταν κρυμμένα σε δύο βαλίτσες παρόμοιου μεγέθους… Πιστεύω ότι οι βαλίτσες ήταν αποθηκευμένες εδώ και αρκετά χρόνια, ίσως τρία ή τέσσερα χρόνια.

Woman arrested over New Zealand suitcase murders

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ