Κοσμος

Λείψανα παιδιών βρέθηκαν σε βαλίτσες που πουλήθηκαν σε δημοπρασία στη Νέα Ζηλανδία

Πώς αποκαλύφθηκαν τα μακάβρια ευρήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοιχτή βαλίτσα vintage από δέρμα
Βαλίτσα (φωτογραφία αρχείου) © Pixabay / Tama66

Νέα Ζηλανδία: Λείψανα παιδιών σε βαλίτσες - Η πώληση σε δημοπρασία και η μακάβρια αποκάλυψη που κινητοποίησε τις αρχές.

Λείψανα που ανήκουν σε δύο μικρά παιδιά εντοπίστηκαν μέσα σε βαλίτσες που αγοράστηκαν σε δημοπρασία της Νέας Ζηλανδίας, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν πότε, πού και πώς πέθαναν τα δύο μικρά παιδιά. 

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονίες στις 12 Αυγούστου, όταν η οικογένεια από το Όκλαντ αγόρασε ανυποψίαστη τις βαλίτσες σε μια διαδικτυακή δημοπρασία και βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο εύρημα. Η οικογένεια, που σοκαρισμένη επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, μετέφερε τις δύο βαλίτσες στο σπίτι μετά την αγορά τους και όταν τις άνοιξε κάλεσε αμέσως τις αρχές. 

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης, ο DI Tofilau Faamanuia Vaaelua είπε ότι μια νεκροψία έδειξε ότι τα παιδιά ήταν σε ηλικία δημοτικού σχολείου – μεταξύ πέντε και 10 ετών. «Τα πτώματα ήταν κρυμμένα σε δύο βαλίτσες παρόμοιου μεγέθους… Πιστεύω ότι οι βαλίτσες ήταν αποθηκευμένες εδώ και αρκετά χρόνια, ίσως τρία ή τέσσερα χρόνια. 

Ο Vaaelua είπε ότι είχε λόγους να πιστεύει ότι τα παιδιά είχαν συγγενείς στη χώρα, οι οποίοι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είχαν πεθάνει. Δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν η αστυνομία είχε μιλήσει με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του χώρου που δημοπρατούσε τις βαλίτσες, αλλά είπε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με την Ιντερπόλ και τις υπερπόντιες υπηρεσίες. «Εξετάζουμε την έρευνα και τη συλλογή CCTV, αλλά δεδομένης της χρονικής περιόδου που έχουμε υποδείξει, θα είναι μια πρόκληση». Μαζί με τις βαλίτσες βρέθηκαν οικιακά και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσε η αστυνομία στην έρευνά της για να βοηθήσει στον εντοπισμό των θυμάτων.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ